Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

Ενισχυθήκαμε πνευματικά και στην 7η Προσκυνηματική Εκδρομή της Ενορίας του Αγίου Νεκταρίου Βούλας σε δύο Μοναστήρια της Παναγία μας


Ο Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου Βούλας, διοργάνωσε την προσκυνηματική του Εκδρομή για το μήνα Μάρτιο, το Σάββατο  29 Μαρτίου 2014, με προορισμό την Ι.Μ. Μονή Βαρνάκοβας Φωκίδος και την Ι.Μ. Παναγίας Γοργοϋπηκόου Ναυπακτίας .

Οι 50 συμμετέχοντες στην Εκδρομή, στην αρχή με βροχερό καιρό,  αναχωρήσαμε για την Ναυπακτία. Με μία ενδιάμεση στάση στην Ακράτα και δια της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου  Φτάσαμε στο ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας της Βαρνάκοβας.  Ξεναγηθήκαμε στους χώρους του, προσκυνήσαμε στο Παρεκκλήσιο της Μονής, γιατί το  Καθολικό της είναι κλειστό λόγω σεισμών.  

 Στη συνέχεια τελέσαμε την Ακολουθία της Αρτοκλασίας . Μετά την Ακολουθία η Ηγουμένη Θεοδοσία, μας μίλησε φωτισμένα και πολύ πνευματικά. Στη συνέχεια περάσαμε στην Έκθεση και στο χώρο όπου φυλάσσεται η  θαυματουργική Εικόνα της Παναγίας της Βαρνάκοβας και προσκυνήσαμε.   Στο τέλος ξεναγηθήκαμε στους υπόλοιπους χώρους της Μονής.


   Τελειώνοντας το προσκύνημά μας στο Μοναστήρι, αναχωρήσαμε για την πόλη της Ναυπάκτου όπου είχαμε το μεσημεριανό μας Γεύμα και ελεύθερο χρόνο για μία βόλτα στη πόλη.


  Στις 4.00 μ.μ. μπήκαμε στο λεωφορείο και σε μικρή διαδρομή μέσα στη Ναύπακτο φτάσαμε στο Μοναστήρι της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου  όπου προσκυνήσαμε και θαυμάσαμε τα ωραία λουλούδια της Μονής και τη φιλοξενία των Αδελφών. 


Στις 4.45 μ.μ. πήραμε το δρόμο της επιστροφής με μία μικρή ενδιάμεση στάση στον Ισθμό Στις 8.30 μ.μ. φτάσαμε στον Ιερό Ναό μας όλοι ανανεωμένοι πνευματικά.


  Επόμενο προσκύνημα της Ενορίας για το μήνα Απρίλιο θα είναι εσπερινό την Τρίτη 29/4, με προορισμό τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Νεκταρίου Καμάριζας και την Ι.Μ. Αγίου Παύλου Λαυρίου Αττικής. Θα ακολουθήσει αναλυτικότερη ανακοίνωση γι’ αυτό.


Εκ του Φιλοπτώχου Ταμείου του Ιερού Ναού