Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

Εορτάστηκε η εβδομάδα των Ιερατικών Κλίσεων με χειροτονία νέου Διακόνου στην Ι.Μ. Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β.


Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 23 Μαρτίου 2014, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, τέλεσε την  Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Σουρμένων Ελληνικού, κατά τη διάρκεια της οποίας τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του Πορφυρίου Πλυτά. Στη χειροτονία συμμετείχαν αρκετοί κληρικοί, μεταξύ των οποίων και ο κατά σάρκα αδελφός του νεοχειροτονούμενου, ιεροδιάκονος από το Άγιο Όρος, και πλήθος κόσμου.

Ο νέος Διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως είναι έγγαμος, πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  και επί σειρά ετών υπηρέτησε ως λαϊκός συνεργάτης σε διάφορες θέσεις στην Ιερά Μητρόπολη. 

       Ο χειροτονητήριος λόγος του νέου Διακόνου  και οι πατρικές νουθεσίες του Σεβασμιωτάτου, μεταξύ άλλων, είχαν αναφορά στην εορτή του Σταυρού και την σταυρική πορεία του Κληρικού. 


          Μετά τη χειροτονία, διαβάστηκε η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις Ιερατικές κλίσεις.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε η Ακολουθία του Σταυρού και μετά το «δι’ ευχών» ακολούθησαν οι ευχές κληρικών και λαϊκών προς τον νεοχειροτονούμενο.         Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως