Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014

Τιμή στις Πολύτεκνες Οικογένειες και χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β. κ. Παύλο


Το Σάββατο 10 Μαου  2014 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Πομενάρχης μας,  παρευρέθη σε Εκδήλωση που διοργάνωσαν η Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία» και η Ένωση Μικρασιατών  Γλυφάδας «Το Άργενον», στο Ξενοδοχείο Αρίων, για τις Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αλλά και τιμής προς τις πολύτεκνες οικογένειες.

Μεταξύ των τιμηθέντων ήταν και δύο πολύτεκνες ιερατικές οικογένειες της Μητροπόλεώς μας, του π. Σπυρίδωνος Μπαλάσκα, Εφημερίου του Ι. Ν. Εισοδίων Θεοτόκου Τερψιθέας Γλυφάδας και του π. Στεφάνου Κεχαγιάογλου, Εφημερίου του Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης Βουλιαγμένης.

Την Κυριακή του Παραλύτου 11 Μαου 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Εισοδίων Θεοτόκου Τερψιθέας Γλυφάδας, και τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του μέχρι πρότινος Διακόνου του Ιερού Ναού, π.  Αντωνίου Στρατηγέλλη.

Στη χειροτονία συμμετείχαν αρκετοί κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθος κόσμου.

Ο νέος Πρεσβύτερος  της Ιεράς Μητροπόλεως μας, είναι σπουδαστής και οικότροφος στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών, έγγαμος, πατέρας τριών τέκνων και υπηρετούσε αρκετά χρόνια ως νεωκόρος στην Ενορία των Εισοδίων, είχε χειροθετηθεί Αναγνώστης από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Παύλο και είναι πνευματικό τέκνο του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού και Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως πρωτοπρεσβυτέρου π. Κωνσταντίνου Βαρθολομαίου.
       
          


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως