Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014

Η πανήγυρις της εορτής του Αγίου Πνεύματος στην Ι.Μ. Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β.Η Εορτή του Αγίου Πνεύματος εορτάστηκε και φέτος δεόντως και λαμπρώς στην Ι. Μ. Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β. , καθώς εορτάζουν : α) Το Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος-Αγίου Νεκταρίου Τερψιθέας Γλυφάδας,   β) Η Ενορία της Αγίας Τριάδος Γλυφάδας   και  γ)  Η Ενορία της Αγίας Τριάδος Ελληνικού.   Σε όλους τους προαναφερθέντες Ιερούς Ναούς τελέσθηκε πανηγυρικά ο Εσπερινός το βράδυ της παραμονής της Εορτής, ενώ ανήμερα της Εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και  η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέσθηκε ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Παράκληση στην Αγία Τριάδα.  Στο Μοναστήρι τελέσθηκε και  Ιερά Αγρυπνία.

Φέτος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας  συμμετείχε στους εορτασμούς κατά το εξής πρόγραμμα :

Την Κυριακή της Πεντηκοστής 8 Ιουνίου 2014 το πρωί ιερούργησε στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Βουλιαγμένης και στη συνέχεια προεξήρχε στον Εσπερινό της Γονυκλισίας. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, παραμονή της Εορτής, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Γλυφάδας. Κατά το κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τη Θεολογία της Αγίας Τριάδος, για τα υποστατικά ιδιώματα του Παράκλητου, του τρίτου Προσώπου της Αγίας Τριάδος, και για το πόσο σημαντικός είναι ο φωτισμός Του στη ζωή της Εκκλησίας. Αυτός ο φωτισμός χρειάζεται και στην πολιτεία, συνέχισε με νόημα ο Μητροπολίτης μας, καθώς δυστυχώς πολλές λανθασμένες αποφάσεις και νομοθετήματα τα οποία έχουν θεσπιστεί τελευταίως, είναι υπό το πνεύμα του Αθεϊσμού και της πολεμικής κατά της Εκκλησίας. Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε το Άγιο Πνεύμα να μας φωτίζει όλους, κλήρο και λαό, άρχοντες και πολίτες, ώστε με μετάνοια να επιστρέψουμε στην παράδοσή μας και τη σωτηρία μας, εντός της Εκκλησίας.


          Στο τέλος, ο Ποιμενάρχης μας διένειμε τον άρτο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Εσπερινό συμμετείχε ο  Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Φαρμάκης, Διευθυντής και Γραμματέας του Ιδρύματος «Μ. Κόκκορη» για πρόσωπα με νοητική υστέρηση και σύνδρομο Down. Η ακολουθία καλύφθηκε απευθείας διαδικτυακά μέσω του www.intv.gr σε συνεργασία με το www.romfea.gr .


Ανήμερα της Εορτής του Αγίου Πνεύματος, Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στην πανηγυρίζουσα Ενορία της Αγίας Τριάδος Ελληνικού, όπου μίλησε στους πιστούς για τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος.                                     Εκ  της  Ιεράς  Μητροπόλεως