Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Γιορτάστηκαν οι προστάτες και έφοροι Άγιοι της Λευκάδας.


1
(Σ>σ.: Για μεγέθυνση και καλύτερη ευκρίνεια κάνετε κλικ πάνω στη φωτογραφία)
Γιορτάστηκε με κάθε επισημότητα χθες Κυριακή 17 Αυγούστου (δηλαδή την πρώτη Κυριακή μετά την 15η Αυγούστου) η «Σύναξις πάντων των προστατών και εφόρων της νήσου Λευκάδας Αγίων», όλων δηλαδή των Αγίων που είτε έζησαν στο νησί της Λευκάδας, είτε εθαυματούργησαν, είτε συνδέθηκαν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο με αυτό.
Επίκεντρο των πανηγυρικών λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο Ιερός Μητροπολητικός Ναός της Ευαγγελίστριας όπου φυλάσσεται η Ιερά Εικόνα των Αγίων.
Έτσι μετά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό που ψάλθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, την Κυριακή τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ.κ. Παύλου.
2
Ο Γεν. Μητροπολιτικός Επίτροπος π. Ευάγγελος Αρώνης ενώ καλωσορίζει τον φιλοξενούμενο Σεβασμ. Μητροπολίτη Γλυφάδας
Οι πανηγυρικές λατρευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής με τους Χαιρετισμούς προς τους Αγίους και στην συνέχεια με την ακολουθία του Μικρού Αγιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή