Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Η Εορτή της Μεταμορφώσεως στην Ι.Μ. Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β.


Κατά την εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μας στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας εορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ελληνικού. Ο Ιερός Ναός ευρίσκεται επί της οδού Ιασωνίδου και οι ενορίτες του στην πλειοψηφία τους  κατάγονται από τον Πόντο.

Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 5 Αυγούστου 2014, τελέσθηκε με λαμπρότητα και με κάθε εκκλησιαστική τάξη ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου, με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλου, του Γενικού Αρχιερατικού, πολλών άλλων Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως, των πολιτικών αρχών της πόλεως και πλήθος κόσμου.

Τον Θείον Λόγον   μετά την Αρτοκλασία, κήρυξε  ο  ίδιος ο Μητροπολίτης μας κ. Παύλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην Εορτή της Μεταμορφώσεως, αλλά και στα τρέχοντα ανησυχητικά κοινωνικά ζητήματα και εξελίξεις στη χώρα μας.

 Ολόκληρη η ομιλία βρίσκεται εδώ.

Στο τέλος, ο Ποιμενάρχης μας διένειμε τον άρτο σε όλους τους πιστούς προσωπικά.

Το πρωί Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014, ανήμερα της Εορτής, τελέσθηκε πανηγυρικά ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου και τη συμμετοχή αρκετών Κληρικών της Μητροπόλεως.

Τον Θείον Λόγον κατά το Κοινωνικό κήρυξε ο Προϊστάμενος του Ι.Ν. Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής Δάφνης, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Συνοδινός. 

 Κατά το τέλος της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα σταφύλια όπως προβλέπει η παράδοση της Εκκλησίας μας και τα μοίρασε στους πιστούς μαζί με το αντίδωρο.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή