Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

O Πανηγυρικός Εσπερινός του Τιμίου Προδρόμου, στην Ι.Μ. Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β.


Κατά την εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας εορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου Βούλας. Ο Ιερός Ναός είναι στη πλατεία της πόλεως και γι’ αυτό είναι το σημείο αναφοράς όλης της ευρύτερης  περιοχής του Δήμου και όχι μόνο των ενοριτών του .

Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014, τελέσθηκε με λαμπρότητα και με κάθε εκκλησιαστική τάξη ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου, με τη συμμετοχή πολλών  Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθος κόσμου.

  Τον Θείον Λόγον   μετά τα Απόστιχα, κήρυξε  ο  Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Γλυφάδας, Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φειδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου Ιωάννου γενικότερα, αλλά  και στο ελεγκτικό του κήρυγμα ειδικότερα. Τόνισε ιδιαίτερα ο ομιλητής της προτροπή του Αγίου για μετάνοια και για έργα και καρπούς μετανοίας προς όλους τους τομείς του βίου των πιστών, συνδέοντας τις τότε συνθήκες της εποχής του Προδρόμου με τα τρέχοντα ανησυχητικά κοινωνικά ζητήματα και εξελίξεις στη χώρα μας.

Στο τέλος, ο Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον π. Γεώργιο για τα όσα ωραία μας είπε και υπογράμμισε και ο ίδιος, την προτροπή του Αγίου για μετάνοια στις μέρες μας, όπου θα είναι η καλύτερη λύση στα προβλήματα τα προσωπικά αλλά και εθνικά που μας απασχολούν και στη συνέχεια διένειμε τον άρτο σε όλους τους πιστούς προσωπικά.

                 Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή