Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε το Γενέθλιο της Θεοτόκου και η μνήμη του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β.


    Την Κυριακή προ του Σταυρού, 7 Σεπτεμβρίου 2014, στον Καθεδρικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας, ημέρα μνήμης των εθνοϊερομαρτύρων Ιεραρχών α) Σμύρνης Χρυσοστόμου β) Μοσχονησίων Αμβροσίου γ) Κυδωνιών Γρηγορίου και δ) Ικονίου Προκοπίου, ε) Επισκόπου Ζήλων Ευθυμίου καθώς επίσης και των λοιπών Κληρικών και Λαϊκών που υπέστησαν βίαιο και μαρτυρικό θάνατο κατά την Μικρασιατική Καταστροφή σύμφωνα  με  Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος.  

   Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Ψωΐνος, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο των Ιεραρχών, τον μαρτυρικό τους θάνατο για τον Χριστό και την Πατρίδα και για όλα τα  δεινά που υπέστησε ο Μικρασιατικός Ελληνισμός αφήνοντας τις αλησμόνητες πατρίδες.

   Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε επιμνημόνευση δέηση  για όλους τους αναιρεθέντες αδελφούς μας και Τρισάγιο στο Ηρώο και κατάθεση στεφάνων.






   Το απόγευμα  της Κυριακή, παραμονή της Εορτής του Γενεθλίου της Παναγίας μας και ώρα 6.30 μ.μ. , τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας, στο Ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του νέου Κοιμητηριακού Ναού του νέου Κοιμητηρίου Γλυφάδας, το οποίο όμως δεν λειτούργησε λόγω νομικών κωλυμάτων ποτέ.

Πλήθος κόσμος, Κληρικοί, ανέβηκαν στο Κοιμητηριακό Ναό, για την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού, χοροστατούντος του Ποιμενάρχη μας Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Παύλου.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Τρισάγιο για τους 11 κεκοιμημένους αδελφούς που είναι θαμμένοι εκεί και στη συνέχεια κήρυξε το Θείο Λόγο για το νόημα της Εορτής.

  Την Δευτέρα τελέσθηκε η πανηγυρική Θ. Λειτουργία συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και στη συνέχεια τέλεσε εκ νέου νέα απομνημόνευση δέηση για τους θανόντες του Κοιμητηρίου.


                            Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή