Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

O Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου στο Πανόραμα της Βούλας.



   Στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β. τελείται και φέτος πανηγυρικά η Εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του  Αγίου Νεκταρίου του Θαυματουργού , τόσο στην Ιερά Μονή του Αγίου την Τερψιθέα Γλυφάδας,  οπού τελείται κάθε χρόνο Ιερά Αγρυπνία στο Καθολικό της Μονής,  καθώς και εορτάζει το αφιερωμένο στο όνομα του Αγίου, το πρώτο Εκκλησάκι  που έφτιαξαν οι πρώτοι κάτοικοι, στο Πανόραμα της Βούλας,  όταν εγκαταστάθηκαν εδώ . αλλά και στον Καθεδρικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας, όπου υπάρχει τμήμα λειψάνων του.

   














   















   Αρκετός κόσμος συμμετείχε  στον Πανηγυρικό Εσπερινό μετά Αρτοκλασίας.  στην Παραμονή της Εορτής.  Ο Εφημέριος του Ιερού Ναού πριν το τέλος της Ακολουθίας, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου Νεκταρίου και γενικότερα την αξίας της αγιότητας στη ζωή της Εκκλησίας και ιδιαιτέρως τα Ιερά τους Λείψανα. Προς το τέλος της ομιλίας ευχαρίστησε ιδιαιτέρως όλους εκείνους που ανακαίνισαν και λάμπρυναν το Εκκλησάκι με προσωπικό κόπο και έξοδα.

    Ολόκληρη η ομιλία βρίσκεται εδώ.


   Στο τέλος του Εσπερινού  μοιράστηκε ο   Άγιο Άρτος. Ανήμερα της Εορτής 3 Σεπτεμβρίου 2014, θα τελεσθεί η Πανηγυρική   Θεία Λειτουργία.


            Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή