Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

O Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου σε Ιδιωτικό Εκκλησάκι στη Βάρη.




   Στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β. τελέσθηκε και φέτος πανηγυρικά η Εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του  Αγίου Νεκταρίου του Θαυματουργού . Την εορτή εόρτασαν ιδιαιτέρως,  η Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου   Τερψιθέας  Γλυφάδας,  οπού τελέσθηκε όπως κάθε χρόνο Ιερά Αγρυπνία στο Καθολικό της Μονής. Εόρτασε επίσης η Ενορία του Αγίου Νεκταρίου Πανοράματος Βούλας, όπου εορτάζει κάθε χρόνο  το αφιερωμένο στο όνομα του Αγίου,  πρώτο Εκκλησάκι  που έφτιαξαν οι πρώτοι κάτοικοι-Ενορίτες της περιοχής , στο Πανόραμα της Βούλας,  όταν εγκαταστάθηκαν εδώ .


  Όμως εόρτασε ιδιαιτέρως και το Ιδιωτικό Εκκλησάκι της Οικογένειας Ηρειδιώτη στη Βάρη Στον Πανηγυρικό Εσπερινό Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης  Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος ο οποίος κήρυξε και τον Θείον Λόγον, πλαισιώμενος από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Παύλο, από Αγιορείτες Πατέρες , από τον Πρωτοσύγκελο της Ι. Μ. Λαρίσης π. Αχίλλειο Τσούτσουρα, τον Πρωτοσύγκελο της Ι. Μ. Φλωρίνης π. Ιουστίνο Μπαρδάκα,  Αρχιμανδρίτες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και της Ιεράς Μητροπόλεως  και του Αρχιδιακόνου του Αρχιεπισκόπου μας π. Επιφάνιο.

   Μετά την Αρτοκλασία έγινε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου στο Προαύλιο της Οικίας .



   Την επόμενη ημέρα ανήμερα της Εορτής τελέσθηκε πανηγυρικά η Θεία Λειτουργία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή