Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Πρώτη Σύναξη Κατηχητών για το εκκλησιαστικό έτος 2014-2015 (ΒΙΝΤΕΟ).


    Την  Κυριακή 5 Οκτωβρίου και ώρα 6.00 μ.μ., στον Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Τερψιθέας Γλυφάδας, τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου.
  Μετά το τέλος του Εσπερινού, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη 1η Σύναξη των Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β. , με την παρουσία του Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου,  των μελών της Επιτροπής Νεότητος, όλων των Ιερέων Νεότητος των Ενοριών και των Κατηχητών και  Κατηχητριών.

  Στην αρχήν ακολούθησε σύντομη προσευχή και  παρατέθηκε ένα μικρό κέρασμα από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, προς τιμήν όλων των συμμετεχόντων.

   Στη συνέχεια, ο π. Αντώνιος Χρήστου, Εφημέριος του Ι. Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας και Γραμματεύς του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσίασε το πρόγραμμα της εκδηλώσεως και κάλεσε στο βήμα τον Διάκονο του Καθεδρικού Ναού μας π. Πορφύριο Πλυτά για την  πρώτη εισήγηση, καθώς ήταν εκπρόσωπος της Μητροπόλεώς μας στο Πανελλήνιο Συνέδριο για την νεότητα της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 Ο π. Πορφύριος παρουσίασε,  τα κυριότερα σημεία και τα πορίσματα του 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου των Ιερέων Νεότητος και Κατηχητών των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος που διοργάνωσε με επιτυχία η Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το Συνέδριο είχε γενικό θέμα: «Το κατηχητικό υλικό της Αγίας Γραφής και η σωστή αξιοποίησή του σήμερα» και έλαβε χώρα τον Αύγουστο 2014, στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας παρά την Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Αλιάρτου. 

   Αμέσως μετά, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας και μέλος της Επιτροπής Νεότητος  π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος,  σχολίασε σύντομα τα όσα ακούστηκαν  και αναφέρθηκε στο DVD (εποπτικό υλικό και ενσωματωμένες ταινίες για τα φετινά μαθήματα) του Κατηχητικού υλικού που ετοίμασε και φέτος το Γραφείο Νεότητος και έλαβαν οι Κατηχητές στο τέλος της Εκδηλώσεως. Στη συνέχεια προβλήθηκε το 2ο DVD κινουμένων σχεδίων της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο Απόστολος των Εθνών Παύλος», το οποίο βρίσκεται στο τελικό του στάδιο και θα το έχουν στη διάθεσή τους προς χρήση οι Κατηχητές σε ένα περίπου μήνα.

  Μετά το τέλος της ταινίας, το λόγο στη συνέχεια έλαβε ο π. Γεώργιος Φειδόπουλος, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Γλυφάδας και μέλος της Επιτροπής Νεότητος και τόνισε την αναγκαιότητα των Αθλητικών δραστηριοτήτων των Ενοριών, οι οποίες αποτελούν παράλληλο και επίσης υπολογίσιμος τρόπο κατηχήσεως των παιδιών. Ακολούθως, ο π. Γεώργιος ανακοίνωσε την Ημερίδα Στίβου που ετοιμάζει το απόγευμα της Κυριακής 26 Οκτωβρίου 2014, 3.00 μ.μ. με 6.00 μ.μ., ο Αθλητικός Οργανισμός της Ιεράς μας Μητροπόλεως, προς τιμήν του Προστάτου του Αγίου Νέστωρος.

    Μετά τους αγώνες θα τελεσθεί  ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και στο τέλος του, θα επιδοθούν από τον Σεβασμιώτατο τα μετάλλια και τα κύπελλα των αθλητών που θα πάρουν μέρος στους αγώνες.  Πρώτη φορά γίνεται η Ημερίδα στίβου σε αυτό το χρονικό διάστημα και παρακάλεσε ο π. Γεώργιος για το όσο το δυνατόν συμμετοχή όλων μας.

   Έπειτα,  ο Σεβασμιώτατος   ευλόγησε και  έκλεισε την πρώτη φετινή Συνάντηση των Κατηχητών τονίζοντας τόσο τον κόπο και το χρόνο που χρειάστηκε για να ετοιμαστεί το κατηχητικό υλικό και τα κινούμενα σχέδια από τους υπευθύνους της Μητροπόλεώς μας και παρακάλεσε για όσο το δυνατόν κατάλληλη αξιοποίησή του, από τους Κατηχητές.  Ο Ποιμενάρχης μας παρακάλεσε ιδιαιτέρως για την προσευχή όλων, ενόψει της προγραμματισμών  συνεδριών της Ιεραρχίας μας την εβδομάδα που μας έρχεται, ώστε ο Κύριος να μας φωτίσει να λάβουν οι Ιεράρχες μας ορθές και φωτισμένες αποφάσεις. Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους,  καλή δύναμη και καρποφόρα κατηχητική χρονιά.  

    Στο τέλος της Εκδήλωσης, οι Ιερείς Νεότητος και ένας-ένας οι Κατηχητές, ανά Ενορίες, έλαβαν τις ανακοινώσεις για τα Αθλητικά, τα  επίσημα  Ενταλτήρια από το χέρι του Σεβασμιωτάτου,  μαζί με το DVD του Φετινού Κατηχητικού Υλικού και ένα θεολογικό βιβλίο,  ως ευλογία.



                                                    Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή