Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ''ΚΛΙΜΑΞ'' ΤΟΥ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΣΙΝΑΪΤΗ



Ο Carl Gustav Jung Ελβετός γιατρός και ψυχολόγος υπήρξε ο εισηγητής της σχολής της αναλυτικής ψυχολογίας.
"Η εποχή μας έχει ανάγκη από αγίους", συνήθιζε να λέει ο Καρλ Γιουγκ, πιστός στις ιδεαλιστικές θεωρίες που τον έφεραν πολύ μακρύτερα από τον Φρόυντ. Ο Γιουνγκ πίστευε βαθιά πως αν δεν έχει κανείς με τι να αντικαταστήσει το θρησκευτικό ένστικτο θα πρέπει να το αφήνει άθικτο, καθώς αποτελεί θεμέλιο του ατομικού κόσμου. Η κατάρρευση των θρησκευτικών πεποιθήσεων ακολουθείται συχνά από κατάρρευση της προσωπικότητας, κάτι που ο Γιουνγκ παρατηρούσε συχνά στους ασθενείς του.
Αυτός ο μεγάλος ψυχολόγος ήταν βαθειά επηρεασμένος από τον μεγαλύτερο αναλυτή μελετητή και ανατόμο της ανθρώπινης ψυχής στο κόσμο, τον Άγιο Ιωάννη ηγούμενο στο Σινά για σαράντα χρόνια (525-605) που με το μοναδικό του έργο
''Κλίμαξ" (= Σκάλα) αναλύει προσεκτικά τα πάθη και τις αρετές.
Η «Κλίμακα» περιλαμβάνει τριάντα λόγους περί αρετής, όπου ο καθένας λόγος περιλαμβάνει και μια αρετή, ξεκινώντας από τις πιο πρακτικές και ανεβαίνοντας σαν σκαλοπάτια κατέληξε στις θεωρητικά υψηλές.
Ό,τι πιό ΤΕΛΕΙΟ έχει γραφεί από ασκητικό πατέρα. Απευθύνεται βασικά σε μοναχούς, αλλά αφορά κάθε άνθρωπο. 
Επειδή είναι παγκόσμιο κειμήλιο αναλύσεως όλων των παθών και των αρετών, η Εκκλησία τιμά ιδιαίτερα σε αυτή τη πνευματική περίοδο τον συγγραφέα άγιο Ιωάννη της Κλίμακας και το προτείνει για ανάγνωσμα. Η μνήμη του εορτάζεται στις 30 Μαρτίου και την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Το βιβλίο αυτό υπάρχει στο διαδίκτυο και μπορούμε να το μελετάμε εύκολα ακόμα και από το κινητό μας, καλή υπόλοιπη Σαρακοστή:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή