Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Η Υποδοχή του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα για το έτος 2015.


Από νωρίς το πρωί του Μ. Σαββάτου, είχαν  αναχωρήσει για τα Ιεροσόλυμα προκειμένου να παραλάβουν το Άγιο Φως ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Πολιτείας ο βουλευτής κ. Γιάννης Αμανατίδης, γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας της Βουλής, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος,  Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης  Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β. κ. Παύλος και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης Δαμιανός.

Στις 12:30 οι μετέχοντες με την πομπή του Πατριάρχη και των κληρικών του Αγίου Τάφου εισήλθαν στον Ναό της Αναστάσεως προκειμένου να μετέχουν την τελετή του Αγίου Φωτός. Στη συνέχεια στην αίθουσα του Θρόνου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, έγινε η επίσημη παραλαβή και παράδοση από τον Πατριάρχη Θεόφιλο προς την Ελληνική Αντιπροσωπεία.

Το αεροπλάνο της ελληνικής αποστολής, στη συνέχεια πήρε τον δρόμο της επιστροφής μαζί με το   Άγιο Φως, από το Ισραήλ στην Αθήνα, όπου  προσγειώθηκε γύρω στις 8.30 μ.μ. στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, γενόμενο δεκτό με υποδοχή και τιμές αρχηγού κράτους.

Μόλις άνοιξε η πόρτα του αεροσκάφους, το Άγιο Φως κατέβηκε στα χέρια του Έξαρχου του Παναγίου Τάφου, αρχιμανδρίτη Δαμιανού, όπως προστάζει η παράδοση.

Απόδοση τιμών έγινε από τον μεικτό λόχο ΓΕΕΘΑ, δηλαδή άγημα και από τα τρία σώματα στρατού και τέσσερις εύζωνες. Δίπλα από το άγημα ήταν η μπάντα της Ελληνικής Αεροπορίας, ενώ ακούστηκε το εμβατήριο της σημαίας και ο εθνικός ύμνος.

Παρών στην τελετή εκπροσωπόντας την Ελληνική Κυβέρνηση ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος και ο τοπικός Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, μαζί με κληρικούς και άλλους πολιτικούς επισήμους.

Ακολούθησαν οι καθιερωμένοι χαιρετισμοί, από τον Έξαρχο π. Δαμιανό, από τον Γιάννη Αμανατίδη, από τον Υπουργό κ. Καμμένο και τον Μητροπολίτη Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β. κ. Παύλο 

και στη συνέχεια με πτήσεις της Aegean και της Olympic Air διανεμήθηκε το Άγιο Φως σε 16 πόλεις της Ελλάδας και συγκεκριμένα προς: Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Μυτιλήνη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο.


             Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή