Σάββατο, 11 Απριλίου 2015

Aποκαθήλωση και περιφορά του Επιταφίου, στο Ίδρυμα Κ.Α.Α.Π. Βούλας.   Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στις 4.30 μ.μ., στο Ιερό  Παρεκκλήσιο του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, Άγιος Στυλιανός, το οποίο ευρίσκεται εντός του ιδρύματος του Κ.Α.Α.Π. (πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α) Βούλας, τελέσθηκε τη Μ. Παρασκευή, ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως και ο Όρθρος του Μ. Σαββάτου. από τον  π. Αντώνιο Χρήστου Εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας και  Υπεύθυνο Ιερέα του Ιδρύματος, με τη συμμετοχή όσων παιδιών του Ιδρύματος μπόρεσαν να έρθουν, της διοικήσεως, του προσωπικού που εφημέρευε, αρκετών εθελοντών, καθώς και προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή. 


   Κατά την Ακολουθία ψάλθηκαν τα Εγκώμια και τα Ευλογητάρια μπροστά στο Κουβούκλιο του Επιταφίου, όπου είχε τοποθετηθεί και ο Επιτάφιος του Χριστού, κατά την Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως .


 Ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευση του Επιταφίου, σε όλα τα τμήματα του Ιδρύματος, για να την ασπαστούν τα παιδιά και το προσωπικό, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να βρίσκονται στο Εκκλησάκι. Σε κάθε θάλαμο όπου έφτανε η πομπή, γινόταν και ειδική δέηση υπέρ Υγείας.


  Όταν επέστρεψε ο επιτάφιος στο Εκκλησάκι, όλοι πέρασαν από κάτω περίμεναν να ολοκληρωθεί ολόκληρη η Ακολουθία. Στο τέλος ο π. Αντώνιος είπε τα εξής σε αυτό το ακουστικό βίντεο .


  Το Μ. Σάββατο το βράδυ, η Ακολουθία της Αναστάσεως θα τελεστεί  στις 10.00 μ.μ.


 

                  Εκ του Ιερού Παρεκκλησίου Κ.Α.Α.Π. Βούλας