Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β. μετέδωσε τον Αναστάσιμο Χαιρετισμό, στους ασθενείς, το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας, για άλλη μια φορά.


Τη Πέμπτη της Διακαινησίμου 17 Απριλίου 2015 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης  Γλυφάδας Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Μαλτέζο, Εφημέριο του Νοσοκομείου, τον π. Αντώνιο Χρήστου, Εφημέριο του Ι. Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας  και από μια ομάδα  περίπου 35 εθελοντών, πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στο Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, για τις Αγίες ημέρες του Πάσχα.

 Ο Ποιμενάρχης της Τοπικής Εκκλησίας,  αψηφώντας την κούραση και το βεβαρημένο πρόγραμμα των ημερών, από τις 4.00 μ.μ. και για σχεδόν 5 ώρες , επισκέφθηκε όλα τα τμήματα του ιδρύματος, μοιράζοντας Πασχαλινά δώρα, (εικονάκια, δέματα με ευλογίες και γλυκίσματα), σε όλους τους ασθενείς, το ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, καθώς και στους συνοδούς των ασθενών.

Σε όλους τους θαλάμους και τα τμήματα,  οι εθελοντές έψελναν Πασχαλινούς ύμνους και τραγούδια καθώς ο Σεβασμιώτατος έλεγε τον Αναστάσιμο Χαιρετισμό «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ», συνομιλούσε, ενημερωνόταν για την κατάσταση της υγείας προσωπικά από τους ίδιους τους ασθενείς ή τους συνοδούς τους και  φεύγοντας  ευχόταν   περαστικά για γρήγορη ανάρρωση.

Σε πολλές περιπτώσεις συνιστούσε να έχουν οι ασθενείς αλλά και οι συνοδοί τους, πίστη στο Θεό, κουράγιο και εμπιστοσύνη στους Γιατρούς του Ιδρύματος.

Στους γιατρούς και τις νοσηλεύτριες,  τους ευχαριστούσε για ότι προσφέρουν στους ασθενείς και ευχόταν να έχουν  κουράγιο  και καλή δύναμη στη δύσκολη και απαιτητική αποστολή τους και φυσικά το  Χριστός Ανέστη.

Κατά τις 9.45 λίγο πριν την ολοκλήρωση της επισκέψεως  στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας,  όσοι  εθελοντές είχαν παραμείνει, όλοι είπαν από λίγα λόγια για τις εμπειρίες που αποκόμισαν και από αυτή την επίσκεψη. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τις εμπειρίες του, από το 2ο ταξίδι του, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος παρέλαβε και μετέφερε το Άγιο Φως στη Πατρίδα μας, είδε από κοντά και έζησε όλη τη διαδικασία, το ετήσιο θαύμα για δεύτερη φορά στη ζωή του (το 2012 που ήταν η πρώτη του φορά). 

 Τελειώνοντας, ευχαρίστησε συγκινημένος, τους Κληρικούς και τους εθελοντές, που για άλλη μια φορά, στάθηκαν αρωγοί στο ποιμαντικό έργο της τοπικής Εκκλησίας και τον συνόδευσαν σε άλλη μια επίσκεψη του, για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα, δίνοντάς τους μικρές ευλογίες κατά την αποχώρησή τους. 


      Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή