Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Ολοκληρώθηκαν με κοινή Εκδρομή, οι Κατηχητικές Συνάξεις των Ιερών Ναών Αγίου Νεκταρίου Βούλας, Αγίου Παύλου-Αγίου Δημητρίου Άνω Γλυφάδας και Εισοδίων Θεοτόκου Βάρης, για το Εκκλησιαστικό έτος 2014-2015.


    Το Σάββατο 16 Μαΐου 2014,  μετά τη Θεία Λειτουργία, οι Κατηχητικές Συνάξεις του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας, Αγίου Παύλου-Αγίου Δημητρίου Άνω Γλυφάδας και του Ι.Ν. Εισοδίων Θεοτόκου Βάρης, πραγματοποίησαν κοινή  Προσκυνηματική Εκδρομή στην Ι. Μ. Κλειστών στη Φυλή Αττικής, δυστυχώς όμως με πολλές απουσίες λόγω  άλλων δραστηριοτήτων εκτός Κατηχητικού που συμμετέχουν τα παιδιά .

   Με τέσσερα λεωφορεία,  φτάσαμε στο Μοναστήρι, μας υποδέχθηκαν  οι αδελφές της Ιεράς Μονής και μας ξενάγησαν στους χώρους της. Στο Καθολικό, προσκυνήσαμε την εικόνα της Παναγίας και  άλλες Ιερές Εικόνες και Ιερά Λείψανα . Στη συνέχεια στο προαύλιο  ενημερωθήκαμε για το Ιστορικό της Μονής, γενικότερα για το πρόγραμμα και τα διακονήματα των Μοναχών και κεραστήκαμε με το καθιερωμένο και παραδοσιακό λουκουμάκι και ένα ποτήρι δροσιστικό νερό και πορτοκαλάδες.

   Μετά πήγαμε είδαμε τι σχετική έκθεση με διάφορα μοναστηριακά προϊόντα και Εκκλησιαστικά Βιβλία. 

Στη συνέχεια επιβιβαστήκαμε στα λεωφορεία μας και πήγαμε σε παιδότοπο στο Κορωπί, όπου φάγαμε και παίξαμε .

   Στις 3.00 μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού ο π. Αντώνιος Χρήστου Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας, είπε λίγα λόγια για την κατηχητική χρονιά που τελειώνει και έδωσε σε όλα τα παιδιά τα αναμνηστικά δώρα τους ως ενθύμιο για την φετινή λήξη των μαθημάτων, από ένα κομποσκοίνι για το χέρι για να θυμίζει και να παρακινεί για  προσευχή, από ένα παιδικό cd με την ζωή του Χριστού, για να θυμίζει την απαραίτητη γνώση που πρέπει να έχουμε γύρω από την διδασκαλία της Εκκλησίας και από ένα παιδικό  παιχνίδι, για την ψυχαγωγία και ανεμελιά του καλοκαιριού που έρχεται.  


Στις 3.30 αναχωρήσαμε από το χώρο του παιδότοπου και πήραμε το δρόμο της επιστροφής.

Κατά την διάρκεια που βρισκόμασταν στο λεωφορείο, κάναμε προσευχή,  είπαμε πολλούς ύμνους, τραγούδια, ανέκδοτα, παίξαμε το παιχνίδι των ερωτήσεων και γενικά διασκεδάσαμε ευχάριστα.



Εκ του Νεανικού Τομέα των Κατηχητικών Συνάξεων των άνω Ιερών Ναών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή