Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

Ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας στην Παναγία Φανερωμένη (ΦΩΤΟ)

0faneromeni-14
Του Παναγή Φωκά - Πηγή Romfea.gr

Στην Παναγία Φανερωμένη στη Βουλιαγμένη λειτούργησε σήμερα, Κυριακή 21 Ιουνίου 2015, ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Γεράσιμος μετά από πρόσκληση του οικείου Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Παύλου, αλλά και του προϊσταμένου του Ναού συμπατριώτη μας Πρωτοπρεσβύτερου Γεώργιου Αντζουλάτου.
Ο Άγιος Κεφαλληνίας χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, στο ξεχωριστό αυτό ναό της Βουλιαγμένης που τιμώνται ιδιαίτερα οι παλαιότεροι Άγιοι της Κεφαλονιάς Γρηγόριος, Θεόδωρος και Λέων -οι γνωστοί μας Άγιοι Φανέντες- αφού εκεί φυλάσσονται ιερά λείψανα τους, τα οποία παραχώρησε στην ενορία ο μακαριστός Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Σπυρίδων.
Στο Κήρυγμα του προς το ευσεβές εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο λόγια του Αγίου Βασιλείου ενώ έκλεισε λέγοντας ότι «στις μέρες μας με τόση σύγχυση, με τόσο πόνο η εκκλησία είναι το μεγάλο πανδοχείο, η εκκλησία είναι το μόνιμο ιατρείο, εδώ λαμβάνεις την χάρη του Κυρίου. Και χάρη σημαίνει “τσάμπα”, σημαίνει ωκεανός αγάπης. Και η εκκλησία μας προτρέπει να είμαστε κοντά στη Παναγία που είναι η μάνα μας, ο ιατρός των ψυχών μας».
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στο Αρχονταρίκι του ναού ο Σεβασμιώτατος Άγιος Κεφαλληνίας συνοδευόμενος από τον οικείο Μητροπολίτη Γλυφάδας, δέχθηκε τις ευχές κλήρου και λαού λίγες ώρες πριν την ενθρόνισή του, που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουλίου στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και σήμερα δεκάδες Κεφαλλονίτες από πολλά σημεία της Αττικής βρέθηκαν κοντά στο νέο τους Δεσπότη.
0faneromeni-1
0faneromeni-2
0faneromeni-3
0faneromeni-4
0faneromeni-5
0faneromeni-6
0faneromeni-7
0faneromeni-8
0faneromeni-9
0faneromeni-10
0faneromeni-11
0faneromeni-12
0faneromeni-13
0faneromeni-15