Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Ξεκινά σήμερα το τριήμερο αφιέρωμα «Η Μικρά Ασία της Καρδιάς Μας»


Ξεκινούν σήμερα στο Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης οι εκδηλώσεις του τριήμερου αφιερώματος μνήμης στις αλησμόνητες πατρίδες "Η Μικρά Ασία της Καρδιάς μας"

Το τριήμερο που ξεκινά σήμερα 11 Σεπτεμβρίου και θα λήξει έως στις 13 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και τον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου (ΟΑΠΠΑ).

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία ΙΜΙΩΝ (κεντρική πλατεία Βούλας) στο δημοτικό χώρο έναντι του Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη.

Το τριήμερο περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας, προβολές ντοκιμαντέρ, συναυλία, ομιλίες, θεατρικά & μουσικά δρώμενα, καθώς και τη συμμετοχή συλλόγων που θα παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια της Μ. Ασίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/9, Πλατεία Ιμίων

20:00: Εγκαίνια
- Έκθεση φωτογραφίας σε συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, «Η Αττική υποδέχεται του πρόσφυγες του ‘22».

- Έκθεση λαογραφικού περιεχομένου «Το Μικρασιατικό Σπίτι στη Βούλα» Πνευματική Εστία (Ζέφυρου 2).

20:00 – 23:00
- Αφιέρωμα: «Ιστορική προσφυγική μνήμη» ένα χρονικό του μικρασιατικού ελληνισμού, με το συγγραφέα και διδάκτoρα σύγχρονης ιστορίας Βλάση Αγτζίδη, εμπλουτισμένο με οπτικοακουστικό υλικό από το αρχείο της ΕΡΤ. Σε ρόλο αφηγητή ο ηθοποιός Τάκης Χρυσικάκος.

- Συμμετέχει το μουσικό σχήμα της Στέλλας Καρύδας με μικρασιάτικα τραγούδια.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/9
Πλατεία Ιμίων

11:00 - 23:00: 
Έκθεση φωτογραφίας και κειμηλίων.

20:30 – 22:30: Συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα και τη Ζωή Παπαδοπούλου. Σκηνοθέτης/αφηγητής: Γρηγόρης Βαλτινός. Συμμετέχει η εθελοντική θεατρική ομάδα του Δήμου Βούλας και η χορωδία του 3ου δημοτικού σχολείου Βούλας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/9
7:00,  Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη Βούλας: Έναρξη ακολουθιών, (όρθρος, θεία λειτουργία, ομιλία, δοξολογία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας Ε. Β. Β. Β. και Β. κ. Παύλου)

11:00, Μνημείο Ιωνίας:  Επιμνημόσυνη δέηση, η οποία θα τελεστεί από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ.κ. Παύλο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ιωνίας.

20:00-21:00, Πλατεία Ιμίων: 

- Μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από το Λαογραφικό Σύλλογο «Σεμέλη» και την

- Ένωση Μικρασιατών Γλυφάδας «Το Άργενον»

- Γεύσεις Μ. Ασίας.

21:00 - 22:30: Θεατρική παράσταση με τίτλο: «Αγγέλα Παπάζογλου» με την Άννα Βαγενά από το θέατρο Μεταξουργείο.

 Σε όλη την διάρκεια του τριημέρου θα λειτουργούν και οι δύο εκθέσεις ενώ «Το Μικρασιάτικο Σπίτι στη Βούλα» θα λειτουργήσει μέχρι την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου τις καθημερινές από τις 18.00 έως τις 21.00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 10.00 έως τις 22.00.