Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

Τιμήθηκε η Παναγία η Γοργοϋπήκοος στην Ι. Μ. Γλυφάδας. Ε. Β. Β. και Β.


Η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γοργοϋπηκόου, εορτάσθηκε με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια στην Ιερά Μητρόπολη Ι. Μ. Γλυφάδας. Ε. Β. Β. και Β. και συγκεκριμένα στον Ιερό  Ναό Κοιμήσεως  Θεοτόκου Βούλας.

      Στον Καθεδρικό Ναό του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, υπάρχει και φυλάσσεται εδώ και αρκετό καιρό, αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Γοργουπηκόου, από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου του Αγίου Όρους η οποία έχει τις διαστάσεις του πρωτοτύπου και τοποθετήθηκε στο μέσον του Ιερού  Ναού προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.

       Το απόγευμα της παραμονής της Εορτής, Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015, τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα, Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015, πανηγυρική θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε και ιερούργησε αντιστοίχως,  ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, πλαισιούμενος από αρκετούς Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως και τη συμμετοχή πλήθους ενοριτών και προσκυνητών.

    Οι Λειτουργικές ευκαιρίες ολοκληρώθηκαν με τον μεθέορτο πανηγυρικό Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση  προς την Υπεραγία Θεοτόκο την Γοργοϋπήκοο, τη  Πέμπτη το απόγευμα.

                           Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως