Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στο Ίδρυμα Κ.Α.Α.Π. Βούλας.


Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου του ομωνύμου Δήμου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ματθαίου Χάλαρη και του π. Αντωνίου Χρήστου, Υπευθύνου Ιερέως του Ιδρύματος, των παιδιών και εργαζομένων του Ιδρύματος, καθώς και Χριστιανών από την ευρύτερη περιοχή.

Το Θείο Λόγον κήρυξε ο π. Ματθαίος, ο οποίος   αναφέρθηκε στην σωστή ανατροφή των παιδιών, σύμφωνα με πνευματικά και όχι υλικά κριτήρια, με σκοπό την μεταμόρφωσή τους εν Χριστώ και όχι να παραμορφωθούν με τα κοσμικά κριτήρια και τις αξίες αυτού του κόσμου. Τα παιδιά είναι και ανήκουν εν δυνάμει στη Βασιλεία των Ουρανών και οφείλουμε σύμφωνα με τη διδασκαλία του ίδιου του Χριστού μας, να τους μοιάσουμε για να εισέλθουμε  και εμείς στον Παράδεισο. Να κάνουμε ότι μπορούμε στα παιδιά και ως αντάλλαγμα να τους ζητήσουμε να λένε καθημερινά ένα "Κύριε Ελέησον" για εμάς, γιατί η προσευχή τους δονεί κυριολεκτικά τον Ουρανό.  

  Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο π. Αντώνιος μετέφερε τις ευλογίες και τις ευχές του  Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Παύλου. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον π. Ματθαίο που  φροντίζει ανελλιπώς  κάθε χρόνο να έρχεται και να λειτουργεί στη μνήμη του Αγίου σε αυτό το Εκκλησάκι,  καθώς και όλους τους προσκυνητές και εθελοντές, που βοήθησαν και συνέβαλαν ο κάθε ένας με τον τρόπο του, στον ευτρεπισμό του Ναού.

         Μετά το "Δι' ευχών" ο π. Αντώνιος μετέβηκε με το Άγιο Δισκοπότηριο σε όλα τα τμήματα του Ιδρύματος, για να  κοινωνήσουν τα παιδιά τα  οποία δεν μπορούσαν να βρίσκονται στο Εκκλησάκι.


   Εκ του Ιερού Παρεκκλησίου Κ.Α.Α.Π. Βούλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή