Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικο μάθημα, στη Κατηχητική Σύναξη του Κ.Α.Α.Π. Βούλας.


Τη Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε όπως κάθε Παρασκευή, η καθιερωμένη Κατηχητική Σύναξη του Ιδρύματος Κ.Α.Α.Π. Βούλας (πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α.). Το σημερινό όμως μάθημα, ήταν καθαρά Χριστουγεννιάτικο.  Στην αρχή ξεκινήσαμε με Προσευχή. Στη Συνέχεια ο π. Αντώνιος, ο Υπεύθυνος  Ιερέας του Ιδρύματος, μοίρασε ζωγραφιές με θέμα την Εικόνα της Εορτής της Γεννήσεως και ζήτησε από τα παιδιά πριν ξεκινήσουν να ζωγραφίσουν, να αναγνωρίσουν τα πρόσωπα στα οποία απεικονίζονται στη ζωγραφιά.
   Μετά την αναγνώριση των προσώπων και την  περιγραφή της συνθέσεως της Εικόνος της Γεννήσεως, τα παιδιά ξεκίνησαν να ζωγραφίζουν και ο π. Αντώνιος ξεκίνησε τη διήγηση των γεγονότων που προηγήθηκαν αλλά και τα καθ'  αυτό της Γεννήσεως του Χριστού. Τονίσθηκε ιδιαίτερα η σημασία για την ανθρωπότητα αλλά και για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά της Σαρκώσεως του Λόγου, αλλά και οι σύγχρονες παρεκκλίσεις που παρατηρούνται στον εορτασμό των Χριστουγέννων και για το πως μας καλεί να την εορτάσουμε η Εκκλησία μας.

   Προς το τέλος του μαθήματος, οι εθελοντές-συνεργάτες του π. Αντωνίου, είχαν στήσει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της αίθουσας που συγκεντρωνόμαστε και ένα-ένα παιδί, έβαζε στο δέντρο και από μερικά στολίδια, λέγοντας ταυτόχρονα και από ένα : ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ. Όταν ολοκληρώθηκε ο στολισμός του Δέντρου, ανάψαμε τα φωτάκια του και όλα τα παιδιά εμφανώς χάρηκαν με τη συμμετοχή τους στο στολισμό του. Ακολούθησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τα παιδιά.

 Κλείνοντας δόθηκε το κέρασμα και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου στις 6.15 μ.μ. όπου θα πραγματοποιηθεί η Χριστουγεννιάτικη Εορτή μας, στον 4ο θάλαμο του Ιδρύματος.


             Εκ του Ιερού Παρεκκλησίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή