Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Τα αποτελέσματα της Γενικής Συνέλευσης του Ι.Σ.Κ.Ε.





28-2-2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια Γενική Συνέλευση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, στη φιλόξενη ενοριακή αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Κοσμά Αιτωλού Αμαρουσίου της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού.

Προ της ενάρξεως των εργασιών έγινε προσευχή και τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως πάντων των κεκοιμημένων μελών του Ι.Σ.Κ.Ε.

Τις εργασίες της Γ.Σ. διηύθυνε ο Αντιπρόεδρος του Ι.Σ.Κ.Ε. π. Ευάγγελος Φεγγούλης, λόγω ασθενείας του προέδρου, π. Ιωάννου Κατωπόδη, ο οποίος καλωσόρισε τα μέλη του Ι.Σ.Κ.Ε. καθώς και την αντιπροσωπεία της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών Κρήτης με επικεφαλής τον πρόεδρό της π. Ζαχαρία Αδαμάκη.

Ο π. Ευάγγελος αφού κατέθεσε ενδιαφέρουσες προτάσεις για την πορεία του Συνδέσμου κάλεσε στο βήμα τον κεντρικό ομιλητή, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα της Σ. Ε. Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου. Ο π. Σπυρίδων ανέπτυξε διεξοδικά το θέμα: «το σύγχρονο ποιμαντικό έργο του ιερέα».

Χαιρετισμό στη Γ. Σ. απηύθυνε εκ μέρους των Κληρικών της Κρήτης ο πρόεδρος της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών Κρήτης πατήρ Ζαχαρίας Αδαμάκης. Ο π. Ζαχαρίας επεσήμανε ότι είναι η τρίτη φορά που βρίσκονται παρέα με τον Ι.Σ.Κ.Ε. Στην Εκκλησία της Κρήτης υπάρχουν ήδη 8 Σύνδεσμοι στις 9 Μητροπόλεις, οι οποίοι συνέστησαν την Ένωση, η οποία εκπροσωπεί 900 κληρικούς, αφού κάθε κληρικός όταν χειροτονείται γίνεται αυτοδίκαια μέλος του τοπικού Συνδέσμου. Ο π. Ζαχαρίας παρέθεσε στη συνέχεια τις θέσεις-αιτήματα της Ένωσης, οι οποίες συμπίπτουν με τις θέσεις-αιτήματα του Ι.Σ.Κ.Ε. και κάλεσε σε συμπόρευση για την επίτευξή τους.

Ακολούθως το λόγο έλαβε ο πρώην πρόεδρος του Ι.Σ.Κ.Ε. π. Γεώργιος Σελλής, ο οποίος κατέθεσε την εμπειρία του για τους λόγους που οι κληρικοί της Ελλαδικής Εκκλησίας δεν έχουν πυκνώσει τις τάξεις του Ι.Σ.Κ.Ε. ή και εμποδίζονται σε αυτό.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη το λόγο έλαβαν ο πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής π. Αντώνιος Χρήστου και ο Ταμίας του Ι.Σ.Κ.Ε. π. Μιχαήλ Μετζάκης για τον Απολογισμό του οικονομικού έτους 2015. Ο Απολογισμός και η έκθεση της Εξ. Ε., καθώς και ο Προϋπολογισμός του 2016, που παρουσίασε ο Ταμίας, εγκρίθηκαν ομόφωνα. 

Την απαρίθμηση των προς ψήφιση και λήψη απόφασης ζητημάτων επεχείρησε ο εκπρόσωπος τύπου, π. Γεώργιος Κωνσταντίνου, αναπτύσσοντας περαιτέρω τα προς ψήφιση θέματα.

Ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, εκπρόσωπος του Ι.Σ.Κ.Ε. στο ΤΠΔΥ ενημέρωσε για θέματα που αφορούν στην απειλούμενη κατάργηση της οικονομικής αυτοτέλειας του ταμείου μας, της χορήγησης του εφάπαξ, τα νέα μισθολογικά κλιμάκια. 

Η Γενική Συνέλευση ύστερα από την ενημέρωση και τη γόνιμη συζήτηση που ακολούθησε αποφάσισε ομόφωνα:

1. Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος από κοινού με την Ένωση Συνδέσμων Κληρικών Κρήτης εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους δίκαιους αγώνες του λαού για εργασία και αξιοπρέπεια, σε όλο τον αγροτικό κόσμο, αλλά και σε κάθε επαγγελματική ομάδα που αγωνίζεται για τα δίκαιά της.

2. Με αφορμή τη σχετική εγκύκλιο της Δ.Ι.Σ. περί πλήρους απαγορεύσεως της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, η Γ. Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε. έχοντας υπόψη τις διαμαρτυρίες κληρικών σε όλη την Ελλάδα, εκφράζει την αντίθεσή της, καθώς θεωρεί ότι μια τέτοια απαγόρευση προσβάλλει τα δικαιώματα των κληρικών ως ελευθέρων πολιτών, την ιστορία και προσφορά του ιερού κλήρου στους αγώνες του Έθνους και δηλώνει την πρόθεσή του Ι.Σ.Κ.Ε. να προσφύγει εναντίον της εγκυκλίου στο Σ.τ.Ε.

3. Ο Ι.Σ.Κ.Ε. θα προασπίσει το δικαίωμα των μελλοντικών συνταξιούχων κληρικών έναντι της απόπειρας κατάργησης της οικονομικής αυτοτέλειας του ταμείου (Τ.Π.Ο.Ε.Κ.Ε.) ενώ θα παρέμβει προς κάθε κατεύθυνση και προς τη Δικαιοσύνη για το σκοπό αυτό. 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή