Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016

Η Β΄ Στάση των Χαιρετισμών και παρέλαση στο Ίδρυμα ΚΑΑΠ Βούλας.

Την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016 στις 5.00 μ.μ., στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Στυλιανού του Ιδρύματος Κ.Α.Α.Π. Βούλας, τελέσθηκε η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου και εν συνεχεία η Ακολουθία των Χαιρετισμών της Παναγίας μας, για όσα παιδιά μπόρεσαν να έρθουν.

 Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Υπεύθυνος Ιερεύς του Ιδρύματος π. Αντώνιος Χρήστου,  μίλησε για την διπλή Εορτή που εορτάζουμε σήμερα, τον Ευαγγελισμό της Παναγίας μας, αλλά και για την Εθνική μας Εορτή της 25η Μαρτίου, τονίζοντας  το γεγονός ότι κάποιοι ήρωες θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι! (Η σύντομη ομιλία βρίσκεται εδώ).


Στη συνέχεια βγήκαμε στο προαύλιο του Ναού και με χαρά και καμάρι παρελάσαμε για λίγα λεπτά της ώρας, αλλάζοντας σε τακτά διαστήματα τους σημαιοφόρους, ώστε να κρατήσουν την Ελληνική Σημαία όλα τα παιδιά.

Ολοκληρώνοντας κρατήσαμε ενός λεπτού σιγή για όσους θυσιάστηκαν στον αγώνα για την ελευθερία και είπαμε τον Εθνικό Ύμνο. Μετά οδηγήσαμε τα παιδιά στους θαλάμους τους, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για την επόμενη Παρασκευή Γ΄ των Νηστειών.                    Εκ του Ιερού Παρεκκλησίου