Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΙΓ΄ ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

2 σχόλια:

Unknown είπε...

π. Αντώνιε χαίρετε. Είμαι ένας από τους εκατοντάδες που παραβρέθηκαν στη γιορτή του παιδιού, κατά τη λήξη των κατηχητικών σχολείων της Μητρόπολης. Συγχαρητήρια για το όλο εγχείρημα, καθώς αναγνωρίζω τη δυσκολία του, μέσα σε όλα τα άλλα ενοριακά και οικογενειακά σας καθήκοντα. Ο Χριστός όμως ενισχύει τους ιερείς Του.
Θα ήθελα να σας αναφέρω κάτι που παρατήρησα. Πρόκειται για το καταληκτικό βίντεο της εκδήλωσης, το οποίο ήταν αρκετά ενημερωτικό. Ένα από τα θέματα που πραγματεύονταν ήταν οι λόγοι που ώθησαν ένα νέο DJ να σταματήσει να εργάζεται καθημερινά σε clubs (ήταν νομίζω από την Κύπρο). Έψαξα το θέμα, γιατί μου κίνησε το ενδιαφέρον το σχετικά νέο αυτό παιδί.
Παρακάτω σας στέλνω το σχετικό link, που παρουσιάζει όλους τους λόγους για τους οποίους σταματάει :
https://www.youtube.com/watch?v=Oagu1bnxHjg&list=RDOagu1bnxHjg
Ακούστε τι λέει στο 10:52. Δεν γνωρίζω αν αυτό αληθεύει, αλλά με λύπησε το γεγονός ότι λογοκρίθηκε αυτός ο λόγος και δεν αναφέρθηκε.
Η βαθύτερη αιτία που με πείραξε είναι η εξής : Είμαι 48 ετών και δεν θα μπορούσα να «σκανδαλιστώ» για τέτοιου είδους θέματα (ξενοδοχεία της εκκλησίας, η εκκλησία στο χρηματιστήριο, business της εκκλησίας, κλπ), παρότι διαφωνώ. Όμως έχω συνηθίσει η εκκλησία να μου λέει πάντα την αλήθεια. Γιατί ένα νέο παιδί της εκκλησίας που θα διαπιστώσει ένα τέτοιο κόψε-ράψε, να μην αισθανθεί προδομένο από την εκκλησία, η οποία στη προκειμένη περίπτωση παίρνει από κάποιον μόνο αυτό που θέλει και την βολεύει ? Αν αυτός ο DJ καλούνταν σε μια εκπομπή, θα λογοκρίνονταν κι εκεί ?
Εύχομαι κάτι τέτοιο να μην επαναληφθεί. Η εκκλησία πρέπει να είναι αληθινή σε όλες τις κινήσεις της, Έχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας και απέναντι στην παρακαταθήκη των προηγούμενων που διακόνησαν στο χώρο αυτό.
Την ευχή σας, Δημήτρης Καραβάς.

π. Αντώνιος Χρήστου είπε...

Κύριε Δημήτριε Καραβά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια και ότι μπήκατε στον κόπο και να το εκφράσετε αλλά και να μας πείτε το προβληματισμό σας για το θέμα του Βίντεο.

Το βίντεο το επιμελήθηκα εγώ προσωπικά και δυστυχώς βγήκε μεγάλο και κουράστηκε ο σεβασμιώτατος και άλλοι με αποτέλεσμα να μην προβληθεί όλο ώστε να βγάλετε ένα γενικότερο συμπέρασμα από αυτό που είδατε!

Ας έλθουμε στο συγκεκριμένο τώρα κομμάτι : Το νέο παιδί που είδατε δεν είναι ένας τυχαίος είναι ο 2DJ ο Νο1 youtuber σε Ελλάδα και Κύπρο. Έχει πάνω από 5000000 ακολούθους και με μεγάλη απήχηση. Έχει συγκεκριμένες ιδέες και πολύ αντίθετες στα θέματα της Εκκλησίας, αν περιπλανηθείτε στο κανάλι του θα βρείτε πολλές αναφορές σχετικές με την Εκκλησία. Εγώ έβαλα το βίντεο με την ανάλογη λογοκρισία γιατί είχε μέσα και πολλές βρισιές, γιατί εμένα ο σκοπός μου δεν ήταν να προβάλω γιατί σταμάτησε το dj ο συγκεκριμένος, αλλά για τα τρωτά των clubs, μέσα από τα λόγια ενός νέου που έχει δουλέψει μέσα εκεί. Αν θυμάστε το συνδίασα το θέμα με βάση τον νεαρό που είπε προηγουμένως ότι δεν τον ενδιαφέρει κι όλας αν έγραψε καλά ή όχι στις πανελλήνιες...και έλεγε η καρτέλα πως να τον ενδιαφέρει αφού ξημεροβραδιάζουμε στα clubs? Και εκεί κράτησα εγώ αυτά που ήθελα για την οπτική που ήθελα να περάσω. Γι αυτό λεγόταν και η ταινία συνολικά: ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΠΡΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ "ΝΟΥ" (δηλαδή για προσευχή). Αυτά που είπε ο συγκεκριμένος για την Εκκλησία άλλωστε αφορούν την Κυπριακή Εκκλησία και υπάρχουν άλλα δεδομενα, δεν θα άγγιζαν καν το δικό μας κοινό. Ακόμα και για το κάπνισμα έλεγε "πίνουν τσιγάρο" ούτε τα μισά παιδιά δεν θα κατάλαβαν ότ μιλάει ότι καπνίζουν..!

Η Εκκλησία γενικότερα παίρνει αυτά που την εξυπηρετούν και τους δίνει νέο περιεχόμενο. π.χ. Ο Μέγας Βασίλειος με το περίφημο έργο του : Προς τους νέους, όπως αν εξ ελληνικών ωφελοίντο λόγων, εκεί ο Άγιος προτρέπει να διαβάζουν οι χριστιανοί νέου τους αρχαίους συγγραφείς, αλλά σαν την μέλισσα που πηγαίνει στα φυτά και παίρνει το καλύτερο μέρος, έτσι και εμείς να παίρνουμε αυτό που θα μας οφελήσει...! Έτσι και αλλιώς λοιπόν βγήκε μεγάλη η ταινία, δεν μπορούσα να βάλω και όλα αυτά που έφευγαν από την οπτική μου γωνία στη ταινία.

Αν δεν είχαμε σταματήσει την ταινία, θα διαπιστώνατε ότι παίκτηκε επίσης άλλο κομμάτι πιο κάτω άλλου διάσημου youtuber που εκεί τα έχωνε στο μητροπολίτη αμβρόσιο, στο οποίο είχα βάλει μέσα για να δείξω ότι δεν πρέπει να το παρακάνουμε! Σας το κοινοποιώ προς δικιά σας ενημέρωση, αλλά έχει και βρισιές μέσα και εγώ εννοείται της είχα κόψει...! Θα το βρείτε εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=OuSL8ttjEXg
Η Εκκλησία συμφωνώ λέει αλήθεια, και την υποδυκνύει ακόμη και από λεγόμενα αιρετικών ....αλλά δεν μπορεί να την προβάλει, μόνο αυτό που την εκφράζει..! Αυτή είναι η δική μου άποψη ίσως...! Μπορεί και να σφάλω!

Όσο για τα παιδιά, αυτά ξέρουν αυτά τα βίντεο απέξω και ανακατωτά, δεν περιμένανε από εμένα να τους τα δείξω!:)

Σας ευχαριστώ και πάλι!!

π. Αντώνιος

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή