Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

Ολοκληρώθηκε η 1η Κατασκηνωτική περίοδος του Νεανικού προγράμματος «Κατασκήνωση Τήνου», της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β.
Το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης,  στις ιδιόκτητες κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της στην Ιερά Νήσο Τήνο, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου  μας κ. Παύλου, για τέταρτη χρονιά πραγματοποίησε κατασκήνωση που αφορούν μαθητές Λυκείου, οι οποίοι φοιτούν στα Ανώτερα Κατηχητικά της Ιεράς Μητροπόλεως.

Συνολικά 19 αγόρια από όλες τις τάξεις του Λυκείου, συμμετείχαν εντελώς δωρεάν, στη Α΄ Κατασκηνωτική Περίοδο από 1 έως 6 Ιουλίου, αλλάζοντας παραστάσεις και ζώντας ομαδικά στιγμές ξενοιασιάς .  

Το νεανικό πρόγραμμα «Νεανική Κατασκήνωση Τήνου» περιλαμβάνει σε γενικές γραμμές :  Καθημερινή Μυστηριακή ζωή και συμμετοχή στις ακολουθίες της Εκκλησίας μας, πνευματικές συζητήσεις και προβληματισμοί στα καθημερινά «πηγαδάκια», προσκυνήματα στο Ιερό Προσκύνημα Ευαγγελιστρίας Τήνου και στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου και σε άλλους Ιερούς Ναούς γραφικών χωριών, ξενάγηση στα αξιοθέατα και μουσεία του νησιού, δραστηριότητες εντός των εγκαταστάσεων όπου φιλοξενηθήκαμε ( πειράματα φυσικής και χημείας, μάθημα αρχιτεκτονικής και ιστορίας της Τήνου, διαγωνισμό μουσικής  παραδοσιακών τραγουδιών κ.α. ) και άφθονο παιχνίδι (γρίφοι, παιχνίδι του χαμένου θησαυρού, επιτραπέζια και ηλεκτρονικά παιχνίδια)  υπό την καθοδήγηση και εποπτεία του Υπευθύνου των Κατασκηνώσεων π. Πορφυρίου Πλυτά  και του π. Αντωνίου Χρήστου, υπευθύνου του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 το πρωί, τελευταία μέρα της Κατασκήνωσης, είχαμε την ιδιαίτερη ευλογία, τιμή και  χαρά να επισκεφθούμε και να λειτουργηθούμε στο Ιερό  Ίδρυμα της Παναγίας της Τήνου. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Νήσου Τήνου, Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φανερός, μαζί με τον Ιεροκήρυκα Αρχιμανδρίτη π. Ιάκωβος Σέττα,  μας καλωσόρισαν στο νησί,  μας μετέφεραν την αγάπη και τις  ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου της Ιεράς αυτής πολυνησιώτικης Μητροπόλεως κ. Δωροθέου του Β΄, μας κέρασαν και μας ξενάγησαν στους υπόλοιπους χώρους  του προσκυνήματος. 


Ο π. Πορφύριος Πλυτάς, εκ μέρους  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παύλου και γενικότερα της αποστολής  ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωρόθεο Β΄ και τους πατέρες του Ιδρύματος, για την αγάπη τους και την ευλογία τους, να λειτουργούμε καθημερινά και να τελούμε τον Εσπερινό  στον Άγιο Χαράλαμπο Σκεπανό, και τις δύο Λειτουργίες στο προσκύνημα της Παναγίας και της Μονής Κεχροβουνίου. Κλείνοντας ο π. Πορφύριος ευχήθηκε καλή δύναμη στην διακονία τους.

Όλα τα παιδιά επέστρεψαν ευχαριστημένα στα σπίτια τους, παίρνοντας πολλές εμπειρίες για την ζωή τους, όπως τα ίδια είπαν προφορικά  και έγραψαν στο βιβλίο εντυπώσεων της Κατασκήνωσης.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με την Β΄ Περίοδο των κοριτσιών, από 8 έως 13 Ιουλίου 2016.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως