Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Η Εορτή του Αγίου Παντελεήμονος στην Ι.Μ. Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β.



   Στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β. η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος, τιμάται με κάθε εκκλησιαστική τάξη και  λαμπρότητα, τόσο στον Ενοριακό του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Γλυφάδας, στο παλαιό αεροδρόμιο, όσο και στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Παντελεήμονος στη Βούλα, εντός του Ασκληπιείου Νοσοκομείου.

   Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος φέτος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου Παντελεήμονος στη Γλυφάδας, με την συνοδεία αρκετών Ιερέων και Διακόνων, την συμμετοχή του Δημάρχου Γλυφάδας κ. Παπανικολάου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος κόσμου.


      Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Φρέατος του Ιακώβ, στους Αγίους Τόπους, Αγιοταφίτης Αρχιμανδρίτης Γέροντας Ιουστίνος, ο οποίος παίρνοντας αφορμή από τον βίο και το μαρτύριο του Αγίου Παντελεήμονος, μίλησε εμπειρικά γενικά περί του σύγχρονου μαρτυρίου το οποίο  δίνουν αλλά και βιώνουν οι Αγιοταφίτες Πατέρες, από αλλόθρησκους, ετερόδοξους, αλλά και καμιά φορά δυστυχώς και ομόδοξους ανθρώπους εντός της Εκκλησίας. Πενήντα χρόνια στους Αγίους Τόπους και 36 ολόκληρα στο φρέαρ του Ιακώβ, κυματίζει η Ελληνική Σημαία και αναπέμπεται καθημερινά Δοξολογία στον Τριαδικό Θεό, πολλές φορές μέσα σε κλίμα εχθρικό, σε καθεστώς τρομοκρατίας και ψυχολογικής βίας αλλά και με το ίδιο το αίματους, όπως ο προκάτοχός του και νυν Άγιος της Εκκλησίας, Άγιος Φιλούμενος που εμαρτύρησε σε αυτό τον Αγιασμένο τόπο.


 Ο π. Ιουστίνος, κάλεσε τους πιστούς μα συνεχίζουν να έρχονται ως προσκυνητές στους Αγίους Τόπους γιατί έτσι δίνεται το μήνυμα ότι οι Αγιοταφίτες έχουν πίσω τους έναν ολόκληρο λαό και με τον τρόπο αυτό, στηρίζουν ποικιλοτρόπως τον Αγώνα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων που αγωνίζεται σθεναρά μέχρι και σήμερα και έτσι παίρνουν κουράγιο να συνεχίσουν τον αγώνα τους οι Αγιοταφίτες Πατέρες. Κλείνοντας ζήτησε όλοι να κάνουν θερμή προσευχή για την ταπεινότητά του και όλους τους Αγιοταφίτες να συνεχίσουν "να κρατούν θερμοπύλες". Όλος ο κόσμος συγκινημένος και με ενθουσιασμό  από αυτά που άκουσε, καταχειροκρότησε τον Γέροντα.

  Στο τέλος του Πανηγυρικού Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, ευχαρίστησε τον Γέροντα Ιουστίνο για όλα όσα καρδιακά μας είπε.  ο Μητροπολίτης μας διαβεβαίωσε τον ομιλητή, ότι με πολύ χαρά εγκρίνει ενοριακές προσκυνηματικές Εκδρομές στους Αγίους Τόπους και από φέτος θεσπίστηκε να γίνεται ένα προσκύνημα μαζικά ως Μητρόπολη στην Αγία Γη, μία φορά το χρόνο. Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους και ο Άγιος να πρεσβεύει για τους ασθενείς μας ιδιαίτερα.


Με το δι’ ευχών διέμεινε σε όλο το εκκλησίασμα τον ευλογημένο Άρτο και από ένα θεολογικό βιβλίο με τίτλο : Πάπας και Οικουμενιστές, του Αγιορείτου Μοναχού Γέροντος Γαβριήλ.

 Αύριο ανήμερα της Εορτής ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας.


             Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή