Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Τελέση ρασοευχής της δόκιμης μοναχής Σοφίας, στην Γυναικεία Ι.Μ. Αγίου Νεκταρίου Θηβών.


Μέσα σε κλίμα κατανύξεως ετελέσθη η κουρά της δόκιμης μοναχής Σοφίας στην Γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Θηβών. Την ολοκληρωτική αφιέρωση μιας ψυχής στο Θεό, επικύρωσε την Παρασκευή το απόγευμα 8 Ιουλίου 2016 ε.έ., κατά την Ακολουθία του Εσπερινού ο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.

Κατά την Ακολουθία της ρασοευχής που  ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος, έδωσε στην νέα Μοναχή το όνομα Αρσενία, λόγω του πρώτου Καθολικού της Μονής, αφιερωμένο στον Άγιο Αρσένιο τον εν Πάρω. Στην συγκινητική τελετή, που ετελέσθη στο Καθολικό της Ιεράς Μονής του Αγίου Νεκταρίου, παρέστησαν ο πνευματικός της Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Μαλτέζος, Πατέρες από διάφορες Μητροπόλεις, Καθηγουμένες και Μοναχές από την ευρύτερη περιοχή, και πλήθος κόσμου.

Μετά το τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, τόνισε στην ομιλία του την δυσκολία του κόσμου στη σημερινή εποχή, να κατανοήσει την αξία του μοναχισμού. Συνεχάρη και ευχήθηκε καλή φώτιση και δύναμη στην Μοναχή Αρσενία, που απεφάσισε, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, να απαρνηθεί τα εγκόσμια και να αφιερώσει την ζωή της ολοκληρωτικά στον Θεό προτρέποντάς την παράλληλα να μην παρασύρεται από του λογισμούς και του πειρασμούς οι οποίοι είναι περισσότεροι στου μοναχούς και να έχει υπακοή και φροντίδα προς την Ηγουμένη.  

Μετά τις ευχές του κλήρου και του λαού, στην νέα μοναχή, παρατέθηκε πλούσιο νηστίσιμο κέρασμα στο Αρχονταρίκι και στο προαύλιο της Μονής, σε όλους τους προσκυνητές.




Ιστολόγιο :  https://axrhstou.blogspot.gr/ π. Αντώνιος Χρήστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή