Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

O εορτασμός της μνήμης του Αγίου Παντελεήμονος στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας.


Με κάθε εκκλησιαστική τάξη,  εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος ανήμερα της Εορτής, Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016, στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στη Βούλα, εντός του Νοσοκομείου  Ασκληπιείου Βούλας.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γλυφάδας Ε. Β. Β. & Β. κ. Παύλος, πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, με την συμμετοχή του νέου Διοικητή του Ιδρύματος κ.  Θεόδωρο Ρούπα, από εκπροσώπους του Ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του Νοσοκομείου, λοιπών εργαζομένων και εθελοντών, καθώς και πλήθους κόσμου που κατέκλυσε το Ιερό Παρεκκλήσιο, για να εορτάσει και τιμήσει την Ιερά Μνήμη του Αγίου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ι. Μ. Αγίας Τριάδος-Αγίου Νεκταρίου Τερψιθέας Γλυφάδας Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Σαμαράς, ο οποίος στο άκρως Θεολογικό του κήρυγμα, αναφέρθηκε στο γεγονός της Εκκλησίας, ποια η σχέση της και η αποστολή της στον σύγχρονο κατακερματισμένο και γεμάτο αδιέξοδα κόσμο.

 Ο Καθηγούμενος αναφέρθηκε επίσης στα πρότυπα των Αγίων και ιδιαιτέρως του σημερινού εορταζομένου Αγίου Παντελεήμονος στην Ιερά μνήμη την οποία συγκεντρωθήκαμε να τιμήσουμε σε αυτό τον Ιερό Ναό και προβάλει η Εκκλησία μας.  Αυτοί είναι τα ζωντανά παραδείγματα στην ζωή των πιστών και ωφελούν πολύ οι μεσιτείες τους στη πνευματική ωφέλεια και σωματική θεραπεία με τα θαύματα τα οποία επιτελούν σε όσους προστρέχουν με πίστη.

Κατά το τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, αφού ευχαρίστησε τον ομιλητή π. Χριστόδουλο για τα όσα πολύ ωραία μας κατέθεσε σήμερα για την ωφέλεια της μνήμης των Αγίων εκ μέρος εμάς των πιστών. Ο Μητροπολίτης δοξολόγησε τον Θεό που και φέτος αξιώθηκε να λειτουργήσει για άλλη μια πανήγυρη σε αυτό τον ωραίο Ιερό Ναό, ο οποίος έγινε με πολύ κόπο και πολλές δυσκολίες. Αναφέρθηκε στις σύγχρονες προκλήσεις της πολιτείας στα πράγματα της Εκκλησίας, όπως το θέμα των θρησκευτικών που υποβαθμίζεται ή καταργείται, το θέμα της αποποινικοποίησης της βλασφημίας των Θείων, την πρόθεση για κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων, ο περιορισμός της προσευχής, των θρησκευτικών και εθνικών μας συμβόλων, όπως η σημαία και οι Ιερές Εικόνες.  

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε ιδιαίτερα τον Εφημέριο του Ιερού Ναού π. Κωνσταντίνο Μαλτέζο, ο οποίος αθόρυβα εργάζεται σε αυτό τον ευαίσθητο χώρο της υγείας για  37 συναπτή μαζί με εθελοντές συνεργάτες που αυτή την στιγμή ξεπερνούν τους 130. Στη συνέχεια ο Ποιμενάρχης μας, απευθύνθηκε ιδιαιτέρως στον νέο διοικητή κ. Θεόδωρο Ρούπα, του οποίου συνέστησε να έχει αγάπη, καλή δύναμη και αγαθές σχέσεις με την τοπική Εκκλησία και τον π. Κωνσταντίνο προς όφελος του εξαίρετου προσωπικού και των νοσηλευομένων. 

 Τέλος ο Σεβασμιώτατος, ευχήθηκε προς όλους, χρόνια πολλά και ευλογημένα, ο Θεός δια πρεσβειών του Αγίου Παντελεήμονος να μας σκέπει και να μας προστατεύει πάντα.



                 Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή