Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β. Παύλος στην επιμνημόσυνη δέηση των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής, στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.




Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου (ΟΑΠΠΑ) το  Τριήμερο 11-12-13 Σεπτεμβρίου διοργανώνει εκδηλώσεις μνήμης για το Μικρασιατικό Ελληνισμό με τίτλο, «Η Μικρά Ασία της καρδιάς μας»,  στην πλατεία ΙΜΙΩΝ (κεντρική πλατεία Βούλας) έναντι του Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη.
Στο τριήμερο αυτό, έλαβαν χώρα ποικίλες εκδηλώσεις όπως  έκθεση φωτογραφίας, προβολή  ντοκιμαντέρ, συναυλία, ομιλίες, θεατρικά & μουσικά δρώμενα και παρουσίαση παραδοσιακών μικρασιάτικων  χορών και τραγουδιών, από  συλλόγους.

Στα πλαίσια αυτά, την  Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στις 11.00 το πρωί, μετά την Θ. Λειτουργία, τελέσθηκε  επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής και κατάθεση στεφάνων στον στο μνημείο της Ιωνίας στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Βούλας, από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Παύλο και τους πατέρες του Ιερού Ναού της Ενορίας.

Μετά την δέηση κατέθεσαν στεφάνια ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόριος Κωνσταντέλλος και άλλοι δημοτικοί Σύμβουλοι και στο τέλος ψάλθηκε ο Εθνικός Ύμνος.



Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος, έδειξε σε όλους την φωτογραφία του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, την οποία κατέχει από φωτογραφία εφημερίδας της εποχής εκείνης,  που του έδωσε ο μακαριστός πατέρας του Σπυρίδων, λέγοντάς του ότι: «κάποια στιγμή αυτός ο Ιεράρχης θα ανακηρυχτεί Άγιος...»! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή