Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Ευλογία Βασιλόπιτας και διορισμός των νέων Εκκλησιαστικών και Διαχειριστικών Συμβουλίων, των Ιερών Ναών, από τον Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ε., Β.,Β. & Β. κ. Παύλο.



Την ακολουθία ευλογίας της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ε., Β.,Β. & Β. την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 6.00 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Γλυφάδας,  τέλεσε ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας κ. Παύλος.
Τον Αρχιεπίσκοπο πλαισίωσαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος - Αγίου Νεκταρίου Γλυφάδας, Αρχιμανδρίτης π. Νήφων Βατοπαιδινός, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Βαρθολομαίος και ο Διάκονος π. Ματθαίος Μπίγιτς. Ο Μητροπολίτης, μετά την Ακολουθία έκοψε τα κομμάτια της Βασιλόπιτας.

Ακολούθησε η εναρκτήρια ομιλία του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος  στην αρχή μέσα από πατερικά χωρία και ρύσεις σοφών, αναφέρθηκε στην αξία του χρόνου και για την ευθύνη του ανθρώπου να μη τoν σπαταλά άσκοπα. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, καλωσόρισε τους νέους Εκκλ. Επιτρόπους, τους συνεχάρη για τον διορισμό τους, εκφράζοντας τις πατρικές του ευχές προς όλα τα μέλη των Εκκλ. Συμβουλίων και Διαχειριστικών Επιτροπών, να διανύσουν μια ευλογημένη και δημιουργική τριετή θητεία με υγεία και προκοπή.

Στη συνέχεια το λόγω έλαβε ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Ψωΐνος, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στην προς Ρωμαίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου που τονίζει ότι όλοι είμαστε μέλη του ίδιου σώματος, αλλά όλοι δεν είμαστε ίδιοι και δεν έχουμε τις ίδιες λειτουργίες, αλλά όλοι είναι αναγκαίοι καθώς υπηρετούμε τις λειτουργίες του ίδιου σώματος, έτσι και όσοι διακονούμε στην Εκκλησία πρέπει να υπηρετούμε με διάκριση, ταπείνωση και απόλυτη διαφάνεια. Στη συνέχεια ο π. Αλέξιος αναφέρθηκε σε πιο πρακτικά θέματα με συγκεκριμένα παραδείγματα προς αποφυγή και άλλα παραδείγματα προς μίμηση.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος, έλαβε πάλι τον λόγο, κάνοντας  ιδιαίτερη αναφορά στους Δίσκους, στο  πως πρέπει ακριβώς να βγαίνουν, πάντα με  διακριτικό τρόπο που πρέπει  να περιφέρονται από τους επιτρόπους ή τις κυρίες του φιλοπτώχου, χωρίς να δημιουργούν σκανδαλισμό ή περισπασμό στους πιστούς, κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών και εις βάρος του κηρύγματος. Φυσικά πρόσθεσε ο Ποιμενάρχης, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει οι δίσκοι να καταμετρούνται εν ώρα Θ. Λειτουργίας ή άλλης Ακολουθίας του Ιερού Ναού, προφάση συντομίας ή εξυπηρετήσεως των επιτρόπων.
Την Εκδήλωση έκλεισε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Κωνσταντίνος, ο οποίος αναφέρθηκε σε ένα ακόμη διοικητικό θέμα που αφορά τους Προέδρους των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, που οφείλουν να κοινοποιήσουν τα ονόματα των νέων συμβουλίων στα Τραπεζικά Καταστήματα που διαθέτουν λογαριασμό οι Ιεροί Ναοί, για να μπορούν να κάνουν εκ νέου δοσοληψίες.


Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος στο Προϊστάμενο κάθε Ναού επέδωσε τον επίσημο έγγραφο διορισμό των νέων μελών, που θα στελεχώσουν τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια και τις Διαχειριστικές Επιτροπές των Ναών, την ερχόμενη τριετία 2017-2020 και σε όλους κληρικούς και λαϊκούς από ένα κομμάτι Βασιλόπιτα. Σε 3 κομμάτια από αυτά που μοιράσθηκαν, υπήρχαν ισάριθμα φλουριά με αντίστοιχες  ευλογίες, από τον Ποιμενάρχη Μητροπολίτη μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή