Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, Ε.Β.Β. & Β. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, Ε.Β.Β. & Β. ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΜΑΡΤΥΡΕΣ  ΤΟΥ  ΙΕΧΩΒΑ


                                           Προς το Χριστεπώνυμον Πλήρωμα
                                           της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως


Αγαπητοί μου αδελφοί και αγαπητά μου τέκνα εν Κυρίω,

          Με το παρόν θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, ιδρύθηκε, εντός των ορίων της Μητροπολιτικής μας περιφερείας, ευκτήριος οίκος των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά». Συγκεκριμένα, οι πιστοί μας θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι στην οδό Ιουστινιανού 7, στη Γλυφάδα, λειτουργεί, με την άδεια του κράτους,  ευκτήριος οίκος των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά». Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί μας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην εισέρχονται στον ανωτέρω χώρο, αλλά και σε όποιον άλλο χώρο συναθροίζονται οι οπαδοί της  εταιρείας που είναι γνωστή ως «Σκοπιά».  
         Οφείλουμε  όλοι να γνωρίζουμε ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει βγάλει ειδική Εγκύκλιο, στην οποία τονίζει, ότι : «Ο διδασκαλίες τν λεγομένων “Μαρτύρων το εχωβ” τς μετοχικς ταιρεας “Σκοπιά” ποτελον, κατά τά νεώτερα χρόνια, πανεμφνιση πλήθους αρετικν δδασκαλιν, ο ποες μφανσθηκαν νά τούς αἰῶνες»[1]. Κάθε Ορθόδοξος Χριστιανός, αλλά και κάθε καλοπροαίρετος πολίτης, θα πρέπει να γνωρίζει ότι κάθε αιρετική διδασκαλία συνιστά μια παραχάραξη της αλήθειας, η οποία μας απομακρύνει από το Θεό και κρύβει πνευματικούς κινδύνους, που φτάνουν μέχρι την απώλεια της σωτηρίας. Γι’ αυτό δεν επηρεαζόμαστε από ψευδοδιδασκαλίες, δεν παίρνουμε τα έντυπα που διανέμουν οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» και είμαστε σε εγρήγορση σχετικά με τις προσηλυτιστικές προσπάθειες τους, αφού, όπως πληροφορούμεθα, δρουν σε λαϊκές αγορές και παραπλήσιους δρόμους, καθώς και σε σταθμούς του Μετρό. Επίσης, ενημερώνουμε  συγγενείς, φίλους και γνωστούς να μην πιστεύουν αφελώς όποιον αυτοπροσδιορίζεται ως Χριστιανός.
Ας μένουμε εδραιωμένοι στην Ορθόδοξη πίστη μας και ταυτόχρονα  ας προσευχόμαστε με αγάπη για τους πεπλανημένους «ο ποοι χουν παγιδευθε στά δίκτυα μετοχικς ταιρεας μέ θρησκευτικό προσωπεο, στε νά γνωρίσουν τό Φς τής ληθεας, μολογοντες πίστη στν Θεάνθρωπο καί Σωτρα μας ησο Χριστό»[2].



Εκ  της  Ιεράς  Μητροπόλεως
 Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης



[1] ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ 2951/4.6.2014
[2] ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ 2951/4.6.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή