Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός (της Συγνώμης) στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας, Ε. Β. Β. & Β.Την Κυριακή της Τυρινής, 26 Φεβρουαρίου και ώρα 6:30 μ.μ., στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Γλυφάδας, τελέσθηκε ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός (Εσπερινός της Συγγνώμης), χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. Παύλου και με την παρουσία όλων των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθους κόσμου.

Ομιλητής του A’ Κατανυκτικού Εσπερινού ήταν ο ίδιος ο Μητροπολίτης κ. Παύλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αρετή της νηστείας και την ευεργετική της ωφέλεια στη ζωή των πιστών, μέσα από αναφορές της Αγίας Γραφής και της Ιεράς Πατερικής παραδόσεως και Γραμματείας. 

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε 10 σημεία στα οποία πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα για να αποφύγουμε τον κίνδυνο της παρεκτροπής, από την εσφαλμένη και όχι σωστή χρήση της νηστείας. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος έκλεισε την ομιλία του με ευχές προς όλους, για μια πνευματική και καρποφόρα Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Μετά το τέλος του Εσπερινού, ο Επίσκοπος, οι Κληρικοί και οι λαϊκοί αντάλλαξαν τον ασπασμό αγάπης και της συγχωρήσεως.Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως