Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Ο Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας, Ε. Β. Β. & Β.


Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 5 Μαρτίου 2017 και ώρα 7:00 μ.μ., στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, τελέσθηκε ο Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. Παύλου και με την παρουσία όλων των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθους κόσμου.

Ομιλητής του Β’ Κατανυκτικού Εσπερινού ήταν ο νέος Καθηγούμενος της Ι. Μ. Αγίας Τριάδος-Αγίου Νεκταρίου Τερψιθέας Γλυφάδας, Αρχιμανδρίτης π. Νήφων Βατοπαιδινός, ο οποίος ανέλυσε το Συνοδικό της Κυριακής της Ορθοδοξίας που διαβάστηκε το πρωί (Οἱ Προφῆται ὡς εἶδον, οἱ Ἀπόστολοι ὡς ἐδίδαξαν, ἡ Ἐκκλησία ὡς παρέλαβεν, οἱ Διδάσκαλοι ὡς ἐδογμάτισαν, ἡ Οἰκουμένη ὡς συμπεφώνηκεν, ἡ χάρις ὡς ἔλαμψεν, ἡ ἀλήθεια ὡς ἀποδέδεικται, τὸ ψεῦδος ὡς ἀπελήλαται, ἡ σοφία ὡς ἐπαρρησιάσατο, ὁ Χριστὸς ὡς ἑβράβευσεν, οὕτω φρονοῦμεν, οὕτω λαλοῦμεν, οὕτω κηρύσσομεν Χριστόν τὸν ἀληθινὸν Θεὸν ἡμῶν...) προσθέτοντας θεολογικά σχόλια και πρακτικά παραδείγματα από την πλούσια εμπειρία του.

Ολόκληρη η ομιλία του βρίσκεται εδώ.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή συνέχεια στον πνευματικό αγώνα, ευχαριστώντας τον ομιλητή π. Νήφων για όσα μας είπε. Στη συνέχεια οι Κληρικοί και οι λαϊκοί έλαβαν την ευχή του Σεβασμιωτάτου και από ένα βιβλίο με τίτλο : Εικόνες και λείψανα.






Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή