Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Η "1η Ανάσταση" του Κυρίου στη Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας Ε. Β. Β. & Β.




 Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου 15 Απριλίου 2017, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας, τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας  Μητροπολίτου Γλυφάδας Ε. Β. Β. & Β. κ. Παύλου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Παύλος, πλαισιωμένος από τους Κληρικούς  του Ιερού Ναού και του Αρχιδιακόνου Νικολάου, έψαλαν τον Ύμνο των Τριών Παίδων «Τον Κύριο Υμνείτε » και εν συνεχεία, στο «Ανάστα ο Θεός…», έριξαν τα Βάγια στο εκκλησίασμα.

Στον Θείο Λόγο του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις προφητείες και στους ύμνους τους οποίους ψάλαμε κατά τον Εσπερινό σήμερα και ανέλυσε μερικούς θεολογικά. Στη συνέχεια με λίγα λόγια μίλησε για το γεγονός της Ανάστασης του Κυρίου και τις σωτήριες συνέπειές της, στην ζωή των πιστών.

Μετά το τέλος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος πέρασε για λίγο στο Αρχονταρίκι του Ναού και ευχήθηκε προσωπικά με ολιγόλεπτη επικοινωνία με τον κάθε Εκκλησιαζόμενο που είχε έρθει να λάβει την ευχή του εκεί. 

Πριν τις 12 ο Σεβασμιώτατος αναχώρησε για να χοροστατήσει στην Εξόδιο Ακολουθία του Μακαριστού Ιερέως π. Μιχαήλ Περδικάκη.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή