Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

3ήμερη Προσκυνηματική Εκδρομή 7-9/06/2017 του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας

ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΒΟΥΛΑΣ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΒΑΡΗΣ

ΙΕΡΟΣ  ΝΑΟΣ  ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ  ΘΕΟΤΟΚΟΥ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ  ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΡΟΝΤΗΡΗ & ΑΡΤΕΜIΣΙΟΥ
16675  ΓΛΥΦΑΔΑ
ΤΗΛ  210 9680397 – FAX  210 9681578

3ήμερη Προσκυνηματική Εκδρομή 7-9/06/2017

ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ - ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ - ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ



1η μέρα: ΤΕΤΑΡΤΗ 7/06/2017
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και  07:00' αναχώρηση για τη Βέροια. Καθοδόν στάσεις για ξεκούραση.Προσκύνημα στην Ι.Μ. Αγ. Διονυσίου του εν Ολύμπω που είναι η σημαντικότερη ίσως Μονή στο νομό Πιερίας και υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Βρίσκεται στον Όλυμπο, σε υψόμετρο 900μ. σε θέση φύσει οχυρή ανάμεσα σε δύο ρέματα και απέχει 18 χιλιόμετρα από το Λιτόχωρο. Η Παλιά Μονή ιδρύθηκε το 16ο αιώνα από τον Άγιο Διονύσιο εν Ολύμπω και στα χρόνια της Τουρκοκρατίας σημείωσε οικονομική και πνευματική ακμή.
Ελεύθερο μεσημεριανό γεύμα στο Λιτόχωρο. Επίσκεψη στη Βέροια στο βήμα του Αποστόλου Παύλου.
Αναχώρηση για την Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά, κέντρο του Ποντιακού Ελληνισμού, χτισμένη στις πλαγιές του Βερμίου κοντά στο χωριό Καστανιά. Θα προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που κατά την παράδοση εικονογράφησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς και μεταφέρθηκε το 1930 από τον Πόντο. Τακτοποίηση στα δωμάτια.
Εσπερινός. Ελεύθερο βραδινό δείπνο. Απόδειπνο. Κατάκλιση. 

ΠΕΜΠΤΗ 8/06/2017
Όρθρος-Θεία Λειτουργία. Πρωϊνό. Αναχώρηση για την Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου - Σκήτη Βεροίας ένα από τα αρχαιότερα μοναστήρια της Μακεδονίας.
Αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη. Προσκύνημα στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, την μεγαλύτερη Εκκλησία των Βαλκανίων, 5κλιτη Βασιλική, όπου  βρίσκεται η Κρύπτη, ο χώρος μαρτυρίου του Αγίου Δημητρίου. Θα προσκυνήσουμε και στον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου Παλαμά. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και μια βόλτα στη πόλη.
Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Σουρωτή, προσκύνημα στην Ι. Μ. Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Η Ιερά Μονή είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, του οποίου τα Λείψανα βρίσκονται στο Καθολικό της Μονής. Στη Μονή υπάρχει και ο τάφος του Αγίου Παϊσίου που εκοιμήθει το 1994. Εσπερινός.
Αναχώρηση για την Ουρανούπολη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερο Δείπνο. Απόδειπνο. Διανυκτέρευση.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/06/2017
Πρωινό και αναχώρηση για τον περίπλου του Αγίου Όρους, με το καΐκι των Αγιορείτικων Γραμμών. Θα προσεγγίσουμε τις I. Μονές Ζωγράφου, Κασταμονίτου, Δοχειαρίου, Ξενοφώντος, Αγίου Παντελεήμονος (Ρώσικο), Σίμωνος Πέτρας, Γρηγορίου, Διονυσίου, Αγίου Παύλου, Νέα Σκήτη, Αγίας Αννας. Θα δούμε όλη τη Δυτική πλευρά του Αγίου Όρους, στο Περιβόλι της Παναγίας. Στάση εν πλω και προ­σκύνηση Ιερών Λειψάνων που θα μεταφερθούν με ταχύπλοο από Μονή του Αγίου Όρους. Επιστροφή στην Ουρανούπολη, ελεύθερο μεσημεριανό γεύμα και αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις όπου χρειαστεί.
Άφιξη στη Γλυφάδα αργά το βράδυ, τέλος εκδρομής.

*Η σειρά των ξεναγήσεων είναι ενδεικτική, μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη διοργάνωση της εκδρομής*.  Τιμή Εισιτηρίου: 135€. Δηλώσεις συμμετοχής και εξόφληση ποσού μέχρι Κυριακή 28/5 στους κυρίους Ιωάννη Παπαναστασίου και Κωνσταντίνο Ράπτη (Τηλ. Ιερού Ναού: 210 9680397). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή