Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΟΙ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ....


Δημοσιογράφος Συγγραφέας, ποιητής,

Ας  το παραδεχθούμε , εμείς οι Τούρκοι, υστερούμε στις εφευρέσεις  όχι όμως και σε ό,τι αφορά τη διαστρέβλωση της αλήθειας, ίσως δε αυτός να είναι  και ο λόγος  που αναδεικνύουμε τους ψευδολόγους  διατηρώντες την εντύπωση ότι και η πολιτική, ουσιαστικά,  συνοψίζεται στην άμιλλα του ψεύδους.  Η  "ιστορία" καταλαμβάνει τα πρωτεία στη συγκεκριμένη κατάταξη, οφείλω δε να παραδεχθώ ότι οι πρόγονοι μας  ρέπουν ιδιαιτέρως στις διαστρεβλώσεις.
"ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΟΠΚΑΠΙ ΚΑΠΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ"

Το γνωρίζετε δεν είναι, ότι οι παππούδες  των χαλίφηδων μας, των αφεντάδων μας, των βασιλέων μας, που ποτέ δεν αφίππευαν  ήταν όλοι μα όλοι χριστιανοί  ορισμένοι μάλιστα ήταν και παπάδες;
Βέβαιος  είμαι  ότι κανείς σας, συμπεριλαμβανομένου και του Πρωθυπουργού, δεν έχει υπόψη του το όνομα του παππού του Κανουνή. Μη γελάτε με ύφος παντογνώστη γιατί θα σας  ρωτήσω,  ποιός ήταν ο πατέρας του πατέρα του Μπαγιεζήτ του ΙΙ και ποιός πάλι ήταν ο πατέρας της μητέρας του.
Κάτι άλλο θα σας  ρωτήσω τώρα. Πως και στον κήπο  των ανακτόρων του Τόπκαπι υπάρχει  μια εκκλησία; Και  ποιοί ήταν οι προοθωμανικοί προπάτορες μας, ποιός ήταν ο Οθμάν;  Και αν ακόμη γνωρίζετε ότι οι Οθωμανοί  έχουν προκύψει από τη φυλή Καγί  τι ξέρετε για τη συγκεκριμένη φυλή;  Αμφισβητώ τις γνώσεις σας  γιατί  και η ιστορία ελάχιστα αναφέρει γι΄αυτούς , ασχολούμενη  επιφανειακά με τη συγκεκριμένη φυλή.

ΜΗΠΩΣ ΠΑΛΙ ΕΊΜΑΣΤΕ ΤΕΚΝΑ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ.

Ας πάμε όμως ακόμη πιο πίσω. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία ιδρύθηκε το 1299 οι δε Τούρκοι ήρθαν στην Ανατολή το 1071. Πόσοι όμως ήταν οι Τούρκοι που ήρθαν στην Ανατολή με τον Αλπαρσλάν;  Ας υπερπηδήσουμε την ερώτηση "  Ποιοί είναι οι Τούρκοι" και ας απαντήσουμε σε μια άλλη ερώτηση.  Οι 70 εκατομμύρια που τους  αποκαλούμε  σήμερα "Τούρκους" είναι τα γνήσια τέκνα των "Τούρκων" που ήρθαν τότε με τον Αλπαρσλάν  ή είμαστε οι ανάμικτοι επίγονοι των Βυζαντινών, Αρμενίων, Ρωμιών και Κούρδων  που ζούσαν τότε στην Ανατολή;
Εμφανιζόμαστε ως Τούρκοι και Μουσλουμάνοι , πως μπορεί όμως να καταγόμαστε αποκλειστικά  και μόνο από τους Τούρκους και τους Μουσλουμάνους;  Δεν έχουμε και Βυζαντινούς προγόνους  και γιατί να μην αποτελεί εξύβριση των προγόνων μας όταν βρίζουμε τους Βυζαντινούς;  Απλούστατα επειδή διαστρεβλώνουμε την ιστορία, επειδή εμφανιζόμαστε ως Τούρκοι και Μουσλουμάνοι διαγράφοντες  ένα ολόκληρο Βυζάντιο και όλα τα δικαιώματα της Ανατολής , ως  η ζωή στην Ανατολή να αρχίζει με την κάθοδο του στρατού του Αλπαρσλάν, διαπλάθοντας τα πάντα στα μέτρα μας, όπως κάνουμε και με τους Οθωμανούς βασιλιάδες.


ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΙ ΚΕΜΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ.


Παλαιότερα λοιπόν διαστρέβλωναν  την ιστορία οι Κεμαλιστές  και τώρα βαδίζουν στα ίχνη τους οι συντηρητικοί και  όλοι  μαζί υποστηρίζουν ότι οι Οθωμανοί βασιλιάδες ήταν σεβάσμιοι γέροντες που δεν αφίππευαν, που δεν φιλιόνταν, που δεν ερωτεύονταν  και προσεύχονταν νυχθημερόν,  ως να αγνοείται ότι ο Σελίμ,  αποκαλείτο μεθύστακας  και ότι ο Μουράτ ο ΙV  πέθανε από το πολύ ποτό. Αλήθεια ενδιαφερθήκατε ποτέ να μάθετε τις ποσότητες των οινοπνευματωδών ποτών που εισάγονταν στη βασιλεύουσα των χαλίφηδων, ποτέ δεν είναι  αργά, υπάρχουν τα σχετικά στοιχεία από τα οποία και μπορείτε να πληροφορηθείτε όλα τα σχετικά. Τα χαρέμια ήταν κατάμεστα  γυναίκες, λες και όλοι οι βασιλιάδες είχαν την ίδια μάνα. Και με τα όργια στις  χαβούζες; Και με το ρόλο τους στις διάφορες πλεκτάνες ;  Aς παρέλθω  προς χάρη σας το ρόλο των παιδιών του παιδομαζώματος , αλίμονο μας όμως αν με κάθε αλλαγή πρωθυπουργού φτιάχναμε και μια διαφορετική ιστορία στα μέτρα του.
Όλα τα κράτη έχουν μια επίσημη ιστορία. Αληθεύει, ότι οι ιστορίες αυτές έχουν και τις αισχρές πτυχές τους. Πτυχές που διαμορφώνονται ανάλογα, τα κενά όμως αυτά αποκαλύπτονται από τους καλλιτέχνες  και τους ανεξάρτητους  ιστορικούς  οι οποίοι  και διαφωτίζουν κατάλληλα τη δημοσία γνώμη. Όσο για το αποτέλεσμα εξαρτάται από τις προθέσεις της να εξαγνισθεί ή να παραμείνει στο σκότος.
Προσωπικά,  αδυνατώ να εξηγήσω για ποιό λόγο θέλουμε και επιμένουμε να παραμένουμε στο σκότος, παρότι είμαστε οι απόγονοι μιας μεγάλης ιστορίας με τα συν και τα πλην της, είμαστε οι κληρονόμοι δύο αυτοκρατοριών  και διαβιούμε στα εδάφη τους.



Η "αλατούρκα" μουσική που απολαμβάνετε σήμερα έχει τις ρίζες της στο Βυζάντιο, από τα Βυζάντιο πάλι έχουμε δανεισθεί  πολλές από τις "παραδόσεις" και πολλούς τρόπους  της διοίκησης  μας.
Οι "πρόγονοι" μας όπως και οι "πρόγονοι" όλων των  λαών  έχουν τα θετικά και αρνητικά τους που δεν χρειάζονται να συγκαλύπτονται όποια και αν είναι, ότι και αν αφορούν. Δεν πρέπει να φοβόμαστε την αλήθεια. Έχουμε μια πλούσια ιστορία  στην οποία έχουν  το μερίδιο τους οι πρόγονοι  κάθε φυλής, κάθε γένους, κάθε θρησκείας . Καυχηθείτε λοιπόν  με τα πλούτη της ιστορίας σας και όχι με τις εξ υστέρων μπαρούφες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή