Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Η Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκο, στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας, Ε., Β., Β. & Β.

    

Στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης & Βάρης εορτάστηκε και φέτος με κάθε  λαμπρότητα, η Κοίμηση της Παναγίας μας, καθώς πανηγύρισαν οι εξής 4 Ενοριακοί Ναοί: α) Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας, β) Κοιμήσεως Θεοτόκου Καραπάνου Γλυφάδας, γ) Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας και δ) Κοιμήσεως Θεοτόκου Βαρκίζης.

Ενώ η Αθήνα έχει αδειάσει σχεδόν, λόγω των αδειούχων του Δεκαπενταύγουστου, παρόλα αυτά χιλιάδες πιστοί προσήλθαν σε όλους τις εκκλησίες της Ιεράς Μητρόπολης, ιδιαιτέρως τους Θεομητορικούς,  τόσο στον Εσπερινό όσο και κατά την Θεία Λειτουργία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Παύλος χοροστάτησε, όπως κάθε χρόνο, και στις 4 Ιερές Πανηγύρεις των Ενοριών που εορτάζουν στις 15 Αυγούστου, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:
Την Κυριακή 13 Αυγούστου 2017, χοροστάτησε στον Εσπερινό και την τελευταία Ιερά Παράκληση, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βαρκίζης, όπου και μίλησε για την Παναγία μας, αναλύοντας έναν ύμνο από τον Μεγάλο Παρακλητικό Κανόνα της. Στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος, προέβη στην χειροθεσία του Εφημερίου του Ιερού Ναού π. Πορφυρίου Πλυττά, απονέμοντάς του το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου. 


Όλοι οι Ενορίτες και οι προσκυνητές αναφώνησαν το άξιος και στο τέλος έλαβαν από ένα εικονάκι της Παναγίας όλοι από τα χέρια του, αφού του εύχονταν προσωπικώς.


Το απόγευμα της Δευτέρας 14 Αυγούστου 2017, παραμονή της Εορτής, χοροστάτησε ο Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Καραπάνου Άνω Γλυφάδας. Κατά την τέλεση του Εσπερινού και μετά την Αρτοκλασία, εψάλησαν τα Εγκώμια της Παναγίας. Στο τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος, ομίλησε κατάλληλα για την Παναγία.




Ανήμερα της Εορτής, την Τρίτη 15 Αυγούστου 2017, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας. Μάλιστα λειτούργησε ως Πρωθιερέας με φελόνι και  επανοκαλύμμαυχο. 

 Κατά το Κοινωνικό, ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε το φετινό μήνυμά του για την Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπως και σε όλες της Ενορίες της Μητροπόλεώς μας. 

Κατά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, χειροθέτησε τον Εφημέριο του Ιερού Ναού π. Αντώνιο Χρήστου, σε Πνευματικό και Πρωτοπρεσβύτερο, αφού προηγουμένως εξήγησε τι είναι χειροθεσία και λέγοντας λίγα λόγια για την διακονία του νεοχειροθετούμενο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στο μεθεόρτιο Εσπερινό του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, όπου εψάλησαν και τα Εγκώμια της Παναγίας μας. 

Στο τέλος των Αποστίχων του Εσπερινού, τον Θείον Λόγον, εκήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Κάλλιστος Ροδόπουλος που είναι Διευθυντής παρά τη Γενική Διευθύνσει της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και είχε διατελέσει παλαιός Εφημέριος και Προϊστάμενος του πανηγυρίζοντα αυτού Ιερού Ναού.

 Ο π. Κάλλιστος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγιάς μας και την μεγάλη προστασία και μεσιτεία της.  Κατά την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Κάλλιστο για όσα μας είπε και επισήμανε για την αδυναμία της γλώσσας να αναφερθεί κανείς στο πρόσωπο της Παναγίας μας.                               


                                                           Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή