Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος : "Όλοι εσείς που προσήλθατε κατά χιλιάδες στην Παναγία μας, είστε «Ταλιμπάν»";


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Γλυφάδας κ. Παύλος, σε όλη την διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου, γύρισε σχεδόν όλες τις Ενορίες της Μητροπόλεώς του. Τέλεσε όλους τους  Εσπερινούς με συναπτόμενη την παράκληση της Παναγίας, κάθε φορά σε άλλο Ναό. Λειτούργησε στις Πανηγύρεις της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, καθώς και στις Κυριακές. Κήρυξε κατάλληλα όλο αυτό το διάστημα, συναναστράφηκε με χιλιάδες κόσμο, δίνοντας προσωπικά την ευχή του και διάφορες ευλογίες και εικονάκια.
Όλα τα παραπάνω έγιναν, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης δήλωνε: « ότι η Ελλάδα δεν είναι Ορθόδοξο κράτος..., δεν μπορούμε να μείνουμε μια βαθύτατη συντηρητική κοινωνία και να είμαστε Ταλιμπάν...κ.α.» Ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος, περίμενε υπομονετικά την αντίδραση του Σώματος της Ιεραρχίας και άκουσε τα σχόλια και τις απαντήσεις αρκετών Ιεραρχών, αλλά ο ίδιος δεν είχε  επίσημα ακόμη τοποθετηθεί.
Ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Παναγίας μας, από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, στο τέλος του Μεθέορτου Εσπερινού και των Εγκωμίων της Παναγίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος έσπασε τη σιωπή του και μεταξύ άλλων είπε: « Αδελφοί μου, γύρισα σχεδόν όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητρόπολή μας, αυτό το διάστημα της περιόδου του Δεκαπενταυγούστου, μαζί με τους χιλιάδες ενορίτες και τους προσκυνητές. Σήμερα και εσείς προσήλθατε κατά χιλιάδες, παρά την μεγάλη έξοδο των αδειούχων αυτής της περιόδου. Σας ερωτώ ευθέως : "Όλοι εσείς που προσήλθατε κατά χιλιάδες στην Παναγία μας, είστε «Ταλιμπάν»"; Αισθάνεται κανείς από εσάς ότι είναι φονταμενταλιστής; Πως τόλμησε ο κ. Πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης να ξεστομίσει τέτοια πράγματα για όλο τον Ορθόδοξο Ελληνικό λαό μας; Θα πρέπει έστω και τώρα ο κ. Βούτσης να ζητήσει συγγνώμη για τις δηλώσεις του και την προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας και της παραδόσεως του λαού μας. Ίσως θα έπρεπε προσωπικά να σταθεί  ο κ. Πρόεδρος της Βουλής μπροστά σε ένα Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας και να ζητήσει συγγνώμη και το έλεος της στοργικής μητέρας του Θεού μας, να πρεσβεύσει στον Υιό της για να τον φωτίσει προσωπικά αλλά και όλο το ελληνικό κοινοβούλιο στο οποίο προΐσταται! Ποτέ δεν είναι αργά, αν επιστρέψουμε και μετανοήσουμε πραγματικά, γιατί όλους μας δέχεται ο φιλάνθρωπος Θεός μας...».
Οι προσκυνητές επιβράβευσαν με ενθουσιασμό τα λεγόμενα του Σεβασμιωτάτου, τόσο κατά την στιγμή που ειπώθηκαν, όσο και κατ' ιδίαν την ώρα της διανομής του Άρτου και των μικρών εικόνων της Παναγίας μας.

                  
                                    π. Αντώνιος Χρήστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή