Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Θυρανοίξια και τέλεση Εσπερινού της πρώτης Ιεράς Πανήγυρης του Ιερού Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου της Αγίας Σοφίας και των τριών Θυγατέρων της Αγάπης, Πίστεως και Ελπίδος, από την Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ε. Β. Β. & Β. κ. Παύλου.


Με ιδιαίτερη κατάνυξη το απόγευμα της 16ης Σεπτεμβρίου 2017,  τελέστηκαν από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχης  κ. Παύλο  τα θυρανοίξια του νέου Ιερού Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων της Αγάπης, Πίστεως και Ελπίδος,  στο συνοικισμό Χέρωμα Βάρης.  Ένα γεγονός που μέχρι χθες ήταν απλά όνειρο και μια διεκδίκηση χρόνων από τους κατοίκους της συγκεκριμένης συνοικίας, που έδιναν και δίνουν μάχη για την πλήρη αναγνώριση των ιδιοκτησιών τους και τη μετατροπή του Χερώματος σε μια βιώσιμη και όμορφη γειτονιά. Το ίδιο αίσιο τέλος είχε και ο οραματισμός και οι ενέργειες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου από τα πρώτα έτη της ενθρονίσεώς του μέχρι σήμερα, ο οποίος χάρις στις δικές του ενέργειες και συστάσεις αποκαταστάθηκε η κανονική εκκλησιαστική τάξη, καθώς  η ανέγερση του Ιερού Παρεκκλησίου (που είναι λυόμενος χωρίς θεμέλια) έγινε με χορηγία του Μεγάλου Ευεργέτου της Ιεράς Μητροπόλεως κ.  Αθανασίου Μαρτίνου, κατόπιν αιτήματος του συλλόγου της περιοχής “Νυμφόληπτος”, και με την βοήθεια της Δημοτικής Αρχής και της Τοπικής Εκκλησίας, αποκαταστάθηκαν οι όποιες αρχικές νομικές και οικολογικές εκκρεμότητες και μονομερείς αντικανονικές εκκλησιαστικά ενέργειες και παρεξηγήσεις.

Στην Ακολουθία των θυρανοιξίων που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος πλαισιωμένος από Ιερείς της περιοχής, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κ. Γρηγόριος Κωνσταντέλλος, ο Κτήτωρ και Δωρητής του Ιερού Παρεκκλησίου και Μεγάλος ευεργέτης της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου Νυμφόληπτος, και πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος της Βάρης και το συνοικισμού του Χέρωμα.

Εν συνεχεία τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου μετά Αρτοκλασίας. Με το πέρας της Ακολουθίας  ο  Σεβασμιώτατος στη σύντομη προσλαλιά του αναφέρθηκε στην ιστορία του ναού, στα πολλά προβλήματα που υπήρξαν και ευχαρίστησε όσους κοπίασαν για την αποπεράτωσή του προκειμένου να παραδοθεί στην κοινή λατρεία. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς όλους καλή καρποφόρο Εκκλησιαστική Χρονιά και μοίρασε τον ευλογημένο άρτο.




                                Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή