Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις για την Γιορτή του Αγίου Στυλιανού, στο Ίδρυμα Κ.Α.Α.Π. Βούλας.


   Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πανηγύρισε με κάθε λαμπρότητα και Εκκλησιαστική τάξη το Ιερό  Παρεκκλήσιο του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, Άγιος Στυλιανός, το οποίο ευρίσκεται εντός του ιδρύματος του Κ.Α.Α.Π. (πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α) Βούλας.

  Την Παραμονή της Εορτής, Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, στις 6.30 μ.μ., τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας, από τον  π. Αντώνιος Χρήστου, υπεύθυνο Ιερεύς του Ιδρύματος και την συμμετοχή  παιδιών του Ιδρύματος μπόρεσαν να μετακινηθούν, του προσωπικού που εφημέρευε, αρκετών εθελοντών, Κατηχητών και εκπροσώπων συλλόγων, καθώς και προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή. 

Το αναλόγιο πλαισίωσαν ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας κ. Νικόλαος Πρώϊος, ο Πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Καραπάνου Γλυφάδας κ. Ανδρέας Φύτρος και χορός αποφοίτων και σπουδαστών της Σχολής Βυζαντινής και Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ι. Μ. Γλυφάδας Ε., Β, Β., & Β.

  Στο τέλος των Αποστίχων έγινε το κήρυγμα από τον π. Αντώνιο, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Οσίου Στυλιανού, υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη αγάπη του Αγίου στα παιδιά. Ολόκληρη η ομιλία εδώ :

Πριν την Απόλυση πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση  Ιερά Λιτάνευση της Εικόνος του Αγίου Στυλιανού, σε όλα τα τμήματα του Ιδρύματος και με την επάνοδο της λιτανείας στο Εκκλησάκι πραγματοποιήθηκε η απόλυση και η διανομή του Άρτου.

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2016, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή του π. Αντωνίου Φλώκου , Εφημερίου του Ι. Ν. Εισοδίων Βάρης και Εισηγητού στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως και του π. Αντωνίου Χρήστου, Υπευθύνου Ιερέως του Ιδρύματος, της Διοικήσεως με επικεφαλής την κ. Μαυρογιάννη, των παιδιών και εργαζομένων του Ιδρύματος, καθώς και Χριστιανών από την ευρύτερη περιοχή.

Το Θείο Λόγον κήρυξε ο π. Αντώνιος Χρήστου, ο οποίος   ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής ΙΓ΄ Λουκά, συνδιάζοντάς την και με την εφαμοργή της στο βίο του Αγίου Στυλιανού.

 Ολόκληρη η ομιλία βρίσκεται εδώ.

  Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο π. Αντώνιος ευχαρίστησε τον π. Αντώνιο Φλώκο που ήρθε για πρώτη φορά να λειτουργήσει στη μνήμη του Αγίου σε αυτό το Εκκλησάκι,  καθώς και όλους τους προσκυνητές και εθελοντές, που βοήθησαν και συνέβαλαν ο κάθε ένας με τον τρόπο του, στον ευτρεπισμό του Ναού.

         Μετά το "Δι' ευχών" και την διανομή του αντιδώρου και του ευλογημένου άρτου, οι Κληρικοί μετέβησαν με το Άγιο Δισκοπότηρο σε όλα τα τμήματα του Ιδρύματος, για να  κοινωνήσουν τα παιδιά τα  οποία δεν μπορούσαν να βρίσκονται στο Εκκλησάκι.

   Στη συνέχεια όλοι μετέβησαν στην αίθουσα εκδηλώσεως του Ιδρύματος όπου ακολούθησε κέρασμα με εδέσματα, αναψυκτικά, γλυκίσματα όλα προσφορά του "Συλλόγου Φίλοι του ΠΙΚΠΑ" με επικεφαλής την κ. Φωτεινή Ψιλάκη και εθελοντών από την Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας και από τις Κατηχητικές Συνάξεις του Ιδρύματος. 

Την γενική παρουσίαση και τον συντονισμό είχε ο π. Αντώνιος Χρήστου. Μουσική έπαιξε και  τραγούδησε ο κ. Μιχάλης από την Ενορία της Αγίας Τριάδος Γλυφάδας.

   Τα παιδιά του Ιδρύματος συμμετείχαν και αυτά σε όσα τραγούδια γνώριζαν, χόρεψαν, έπαιξαν σκετσάκι με τον συντονισμό των Κατηχητών κ. Μιχάλη Παπαργύρη και κ. Ηλιάνας Κεφαλάκου. 

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από την περιοχή της Θράκης, με ομάδα 35 σπουδαστών-χορευτών, της Σχολής εκμάθησης παραδοσιακών χορών της Ι. Μ. Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β. με υπεύθυνο τον π. Γεώργιο Γαντζό και διδάσκαλο τον κ. Νικόλαο Λάμπα.

Στο τέλος της Εκδήλωσης ο Υπεύθυνος Κληρικός του Ιδρύματος αφού ευχαρίστησε όλους για την συμμετοχή και την συμβολή τους έδωσε από ένα παιχνίδι στα παιδιά του Ιδρύματος και ένα προσευχητάρι ως ευλογία στα μέλη του χορευτικού.

   Εκ του Ιερού Παρεκκλησίου Κ.Α.Α.Π. Βούλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή