Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Η κοπή της ΑγιοΒασιλόπιτας των Κατηχητών και Κατηχητριών της Ι. Μ. Γλυφάδας Ε., Β., Β. & Β. .


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας Ελληνικού Βούλας Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλος, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στις 6:30 το απόγευμα,  ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιτα του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως με την παρουσία των Ιερέων Νεότητος και των περισσοτέρων Κατηχητών-Κατηχητριών αυτής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καραπάνου Γλυφάδας, μετά τον Εσπερινό που τέλεσε ο Γραμματεύς του Γραφείου Νεότητος Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Χρήστου, ο οποίος είχε και τον γενικό συντονισμό.

Στη συνέχεια ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού που φιλοξένησε την εκδήλωση,  Πρωτοπρεσβύτερος π. Αλέξανδρος Καρασκος, έκανε μία εισοσάλεπτη περίπου εισήγηση με θέμα «Ενοριακή ζωή και Κατήχηση». Ο ομιλητής με σύντομο, όμορφο και βαθυστόχαστο τρόπο, κατέθεσε τους προβληματισμούς και τις προτάσεις του, για μια ουσιαστική σύγχρονη κατήχηση, σκιαγραφώντας μελανά σημεία και παθογένειες τόσο των ανθρώπων που απέχουν την ενοριακή ζωή, όσο και τους ανθρώπους που έχουν ενεργό ρόλο και διακονούν από την σκοπιά της Κατήχησης.   

Ακολούθησαν παρεμβάσεις, ερωτήσεις και προβληματισμοί επί της εισηγήσεως από τους Κληρικούς και τους Κατηχητές, τόσο για θέματα που άπτονταν την διακονία τους την Κατήχηση, όσο και γενικότερα θέματα της ενοριακής και εκκλησιαστικής ζωής.

Μετά την ολοκλήρωση της επιμορφωτκής συζήτησης, ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακά όργανα και τραγούδια από τον κ. Πέτρο Ζαρίνη και κ. Μαρία Κοτσίρη.

Την εκδήλωση έκλεισε ο  Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος ο οποίος ευχαρίστησε όλους για την παρουσία και την διακονία τους στον ευαίσθητο τομέα της Νεότητος. Την Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Καραπάνου, Προϊστάμενο, Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, λαϊκούς συνεργάτες, για την αβραμιαία και ζεστή φιλοξενία της. 

Κλείνοντας τον λόγο του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για την Μακεδονία μας, στηλιτεύοντας την προσπάθεια υπονόμευσης των Μ.Μ.Ε. του μαζικού και βροντερού μηνύματος του λαού ότι η Μακεδονία είναι μία και μόνο Ελληνική. Μίλησε επίσης για την συναίσθηση της δικής του ευθύνης, ως μέλος φέτος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που έχει να αντιμετωπίσει δυσκολότερα και πολυπλοκότερα προβλήματα, από ότι είχε συναντήσει στις δύο προηγούμενες φορές που έχει συμμετάσχει ως Συνοδικός. 

Γι΄ αυτό το λόγο ο Ποιμενάρχης μας τελειώνοντας, ζήτησε τις προσευχές και την επαγρύπνηση όλων, τόσο σε θέματα της Εκκλησίας, όσο και στα εθνικά μας θέματα, έχοντας ελπίδα στον Ιησού Χριστό.


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε, όταν ο Μητροπολίτης κ. Παύλος, μοίρασε στους Κληρικούς, τους Κατηχητές και τις Κατηχήτριες από ένα κομμάτι Βασιλόπιτα και ένα βιβλίο ωφέλιμο ως ευλογία. Στους δε τρεις  που βρέθηκαν στα κομμάτια τους τα αντίστοιχα 3 φλουριά που υπήρχαν, έλαβαν μία ιδιαίτερη υλική και πνευματική ευλογία από το χέρι του Μητροπολίτου.



Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή