Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Ο E΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας Ε. Β. Β. & Β.




Tην Κυριακή Δ΄ Νηστειών – του Οσίου Ιωάννη του Σιναΐτη , 18 Μαρτίου 2018 και ώρα 6:30 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Γλυφάδας, τελέστηκε ο Ε΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου π. Αλέξιου Ψωΐνου, λόγω της απουσίας του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας  κ. Παύλου, για τις εκδηλώσεις μνήμης του Μακαριστού Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κυρού Σεραφείμ.

Ομιλητής του Ε΄ Κατανυκτικού Εσπερινού ήταν ο  Αρχιμανδρίτης π. Μιχαήλ Κανέλος, Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγίου Τρύφωνος Τερψιθέας Γλυφάδας, ο οποίος στην αρχή έκανε μία γενική θεολογική επισκόπηση της πνευματικής αξίας της περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Στο κύριο μέλος της ομιλίας του ο π. Μιχαήλ, παρουσίασε συνοπτικά τον βίο του Οσίου Ιωάννη του Σιναΐτη και το σπουδαίο έργο του «Κλίμαξ των αρετών». Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της ομιλίας, ο ομιλητής στάθηκε επιλεκτικά σε μερικά βασικά στοιχεία θεολογικών και ασκητικών παρακαταθηκών από το έργο του Οσίου Ιωάννη, σε βασικές αρετές που η εφαρμογή τους είναι ψυχωφελείς και σωτήριες από τον κάθε πιστό. 

Ολόκληρη η ομιλία του π. Μιχαήλ βρίσκεται εδώ.


Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Πρωτοσύγκελλος π. Αλέξιος Ψωΐνος, μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου, εξήγησε τον λόγο της απουσίας του και τέλος ευχαρίστησε τον ομιλητή π. Μιχαήλ για τα όσα, μέσα από την διακονία του λόγου, που ανέλαβε στον σημερινό Κατανυκτικό Εσπερινό, μας τα μετέφερε με σαφήνεια και ευγλωττία.  
                               
                                                                    Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή