Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Εκδόθηκε το Εγκόλπιο Ημερολόγιο του σωτήριου έτους 2019 μ.Χ., της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης .





Κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα, επίσημα, το νέο εγκόλπιο Ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ε., Β., Β. και Β., για το σωτήριο έτος 2019. Είναι το 16ο κατά σειρά Ημερολόγιο που κυκλοφορεί από την Ιερά Μητρόπολη και είναι αφιερωμένο στο πρόσωπο της Παναγίας μας, ιδιαιτέρως στην Εορτή της αφιερώσεώς της στον Ναό του Θεού και στον Ενοριακό Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Τερψιθέας Γλυφάδας, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος σε χωρητικότητα Ναός της Ιεράς Μητροπόλεως και βρίσκεται στην πλατεία Καραϊσκάκη του Δήμου Γλυφάδας.


Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη συμπλήρωση των δέκα χρόνων Αρχιερατείας και Ποιμαντορίας του στη νεοσύστατη Ιερά Μητρόπολη και τονίζει : «Ἀπευθυνόμενος σέ ὄλους ἐσᾶς, τά πνευματικά παιδιά μου, σᾶς προσκαλῶ, να παρακαλοῦμε συνεχῶς την Παναγία μας, νά σταλάζει στίς καρδιές μας, μερικές μόνο άκτῖνες άπό τό ϋπέρλαμπρο φῶς, μέ τό ὁποῖο εἶναι περιβεβλημένη μέσα στόν Παράσεισο. Νά Τήν παρακαλοῦμε, νά ἔλθει στήν καθημερινότητά μας ¨η θεϊκή φωτοχυσία, τήν ὀποία μόνον Ἐκείνη ξέρει μέ φιλαθρωπία νά μᾶς στέλνει». Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κλείνει προσευχόμενος και ευχόμενος : «Εἴθε ἡ Ὑπερευλογημένη καί Πανάχραντος Δἐσποινα τοῦ κόσμου, να εἰσακούει τις δεήσεις καί τά παρακάλια μας και νά δίνει στόν καθένα μας, εὐκαιρίες μετάνοιας καί σωτηρίας».


Το ημερολόγιο περιέχει απόσπασμα από το έργα «Λόγος στήν Εἴσοδο τῆς Θεομήτορος στόν Ναό » καί «Στήν Εἴσοδο τῆς Θεομήτορος στόν Ναό» σε νεοελληνική απόδοση, του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά και του Αγίου Δαμασκηνού του Στουδίου αντίστοιχα. Επίσης, περιέχει σύντομο ιστορικό και φωτογραφικό υλικό του Ιερού Ναού Εισοδίων Θεοτόκου Τερψιθέας.
Όπως και τα προηγούμενα ημερολόγια της Μητροπόλεως, έτσι και το φετινό, περιέχει πληροφορίες για την διοίκηση της Ιεράς Μητροπόλεως, τα πρόσωπα που διακονούν στις υπηρεσίες της, τα τηλέφωνα επικοινωνίας, όπως επίσης και τα τηλέφωνα όλων των Ενοριών. Πολύ χρήσιμη και πρακτική είναι η  μηνιαία αναφορά πότε και από τι νηστεύουμε ή όχι καθημερινά. Φυσικά αναφέρονται ποιοι σημαντικότεροι Άγιοι εορτάζουν καθημερινά, όπως επίσης για τα Αποστολικά και Ευαγγελικά Αναγνώσματα των Κυριακών και των Δεσποτικών και Θεομητορικών Εορτών κ.α.



Το Ημερολόγιο επιμελήθηκε για άλλη μια χρονιά, ο Προϊστάμενος του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Βουλιαγμένης και Γραμματεύς της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Αντζουλάτος. Τα ιστορικά στοιχεία του Ιερού Ναού στον οποίο είναι αφιερωμένο φέτος το Ημερολόγιο, επιμελήθηκε ο Προϊστάμενος του ναού και Γενικός Αρχιερατκός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Βαρθομολαίος


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν το Ημερολόγιο και να το προμηθευτούν άμεσα, σε όλες τις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως και να ενισχύσουν έτσι το πολυποίκιλο φιλανθρωπικό και εν γένει ποιμαντικό έργο της Τοπικής Εκκλησίας. Αναμφισβήτητα, το Ημερολόγιο Τσέπης της Ιεράς μας Μητροπόλεως, αποτελεί ένα χρήσιμο εφόδιο για κάθε πιστό που ανήκει ή δραστηριοποιείται στην Μητροπολιτική αυτή περιφέρεια, αλλά και για κάθε ορθόδοξο Χριστιανό γενικότερα.


                                      Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή