Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση, του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης.



Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 μετά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης,  Πραγματοποιήθηκε η  Χριστουγεννιάτικη Θεολογική, Καλλιτεχνική και Φιλανθρωπική Εκδήλωση, που διοργάνωσε το Φιλόπτωχο Ταμείο του Ναού.


Ο Σκοπός της προσπάθειας  ήταν τριπλός: α) Να συναισθανθούμε την μεγάλη φιλανθρωπία Του Θεού, να γίνει άνθρωπος για να μας σώσει, β) Να ενισχυθεί το Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού, για τις αυξημένες υποχρεώσεις του για τις άγιες ημέρες των εορτών και γ) Να υπάρχει η δυνατότητα στους  καιρούς οικονομικής κρίσης που ζούμε, με λίγα χρήματα να αγοράσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, σε συμβολικές τιμές, δώρα και  προϊόντα για τους ίδιους και τους οικείους μας.


Η δράση της Εκδηλώσεως ήταν επίσης τριπλή : Στην  αρχή εντός του Ιερού Ναού προηγήθηκε το Θεολογικό μέρος, με  ομιλία από τον προσκεκλημένο Θεολόγο και Συγγραφέα κ. Γεώργιο Μαυρομάτης, ο οποίος ανέπτυξε επίκαιρο χριστουγεννιάτικο θεολογικό θέμα με τίτλο: «Οι τρείς γεννήσεις του Χριστού». 

Ο ομιλήτης όπως ανέφερε στην μισάωρη περίπου ομιλία του:
α)Η πρώτη γέννηση αφορά τον Θεό Λόγο, το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, ο οποίος γεννήθηκε αχρόνως και αϊδίως από τον Θεό Πατέρα πριν φτιαχτεί ο υλικός κόσμος.
2) Η δεύτερη γέννηση είναι αυτό που ετοιμαζόμαστε να εορτάσουμε, η σάρκωση του Λόγου, που έγινε εκ Πνεύματος Αγίου και Μαρίας της Παρθένου, σε συγκεκριμένο τόπο την Βηθλεέμ και χρόνο, έχοντας τέλεια και την ανθρώπινη και την Θεία φύση, στην υπόσταση του Χριστού.
και 3) η τρίτη γέννηση έχει να κάνει με την πνευματική πρόληψη, στην καρδιά του κάθε ανθρώπου-Πιστού, όταν κοινωνούμε και τηρούμε τις εντολές Του Θεού με σωστή πίστη και γενικότερα πνευματική ζωή! Ολόκληρη η Ομιλία βρίσκεται εδώ.



Ακολούθησε το Καλλιτεχνικό-πολιτιστικό κομμάτι της Εκδηλώσεως, από την χορωδία του Ιερού Ναού, με συνοδεία μουσικών οργάνων. Η χορωδία ερμήνευσε τα εξής Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα : 1. Χαίρε η γη, 2. Γκλόρια, 3. Άγια Νύχτα. 4. Βυζαντινά Κάλαντα, 5. Επτανησιακά Κάλαντα. 6. Μικρασιάτικα Κάλαντα.  7. Αθηναϊκά Κάλαντα. 

Την παρουσίαση του προγράμματος είχε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος  Χρήστου.

Για να τα ακούσετε τα τραγούδια δείτε το σχετικό βίντεο.


Παράλληλα  της Εκδηλώσεως,  στο Πνευματικό Κέντρο, όσοι το επισκέφτηκαν διαπίστωσαν ότι είχε στηθεί με πολύ μεράκι μια  Φιλανθρωπική Αγορά. Οι επισκέπτες βρήκαν στολίδια, κεριά, δώρα, διακοσμητικά, χειροποίητα και παραδοσιακά γλυκά, λευκά είδη, παιχνίδια, κάρτες, βιβλία, κρασιά κ.α, όλα προσφορές και χειροτεχνίες των κυριών Ενοριτών μας. Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για την κάλυψη των ποικίλων αναγκών των αναξιοπαθούντων οικογενειών της Ενορίας μας.


Στο τέλος της Εκδηλώσεως ο π. Αντώνιο, ευχαρίστησε όλους και όλες, που συνέβαλαν σε αυτή την Εκδήλωση, η οποία ομολογουμένως έφτασε τον τριπλό στόχο που είχαμε ως Ενορία θέσει. Τον κ. Μαυρομάτη για την ανταπόκριση στη πρόσκλησή μας και την ανάπτυξη του ενδιαφέροντος θέματός του, τις κυρίες του Φιλοπτώχου Ταμείου που ετοίμασαν όλα αυτά τα αριστουργήματα στην έκθεση, την χορωδία μας, για το πολύ ωραίο αποτέλεσμα και τέλος όλο τον κόσμο που έμεινε ως το τέλος, παρόλες τις πολλές ανάλογες εκδηλώσεις   που  πραγματοποιούνταν ταυτόχρονα από άλλους φορείς στην περιοχή και το γεγονός ότι τα μαγαζιά αυτή την Κυριακή ήταν ανοιχτά. Τέλος ευχήθηκε ο π. Αντώνιος, σε όλους και όλες Καλά Χριστούγεννα και ευλογημένα!                                


                                         Εκ  του Ιερού Ναού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή