Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

1η Συνάντηση και κοπή της Αγιοβασιλόπιτας για το έτος 2019 μ. Χ., στη Κατηχητική Σύναξη του Ιδρύματος Κ.Α.Α.Π. Βούλας.





Την Παρασκευή 11  Ιανουαρίου 2019, στις 6.00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε η πρώτη Κατηχητική Σύναξη στο Ίδρυμα του Κ.Α.Α.Π. Βούλας, για το νέο έτος  2019 μ.Χ..




Στην αρχή  με την συνοδεία οργάνων από παιδιά εκτός Ιδρύματος, ακούστηκαν γνωστά τραγούδια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.





Στη συνεχεία ο π. Αντώνιος διηγήθηκε σύντομα στα παιδιά την ιστορία της Αγιοβασιλόπιτας και πως διασώθηκε το έθιμο αυτό,  μέχρι τις ημέρες μας. Ακολούθως τελέσθηκε η Ακολουθία της Ευλογίας της Βασιλόπιτας, από τον Υπεύθυνο Ιερέα του Ιδρύματος π. Αντώνιο Χρήστου, ο οποίος ευχήθηκε σε  όλα τα παιδιά  καλή,  ευλογημένη και καρποφόρα πνευματικά χρονιά.



Μετά έγινε η διανομή των κομματιών σε  κάθε παιδί. Το φλουρί φέτος βρέθηκε μετά από κλήρωση στο κομμάτι του Σπύρου, όπου έλαβε ένα ιδιαίτερο δώρο γι' αυτό.



Μετά ακολούθησαν παραδοσιακά τραγούδια και όχι μόνο από τον κ. Σαλαμπάση, γνωστό Καλλιτεχνη και Ψάλτη της περιοχής.  που ήρθε ειδικά για την σημερινή ημέρα, να τραγουδήσει για τα παιδιά.


Όλα τα παιδιά συμμετείχαν σε όσα τραγούδια γνώριζαν και χειροκροτούσαν μετά από το τέλος κάθε τραγουδιού. Μετά την ολοκλήρωση και του Καλλιτεχνικού προγράμματος, η Σύναξη ολοκληρώθηκε με προσευχή. 

Στη συνέχεια τα παιδιά οδηγήθηκαν στους θαλάμους τους, ανανεώνοντας  το ραντεβού τους για την επόμενη Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, στην 2η συνάντηση για το 2019  μ. Χ. .



              Εκ του Ι. Παρεκκλησίου του Αγίου Στυλιανού Κ.Α.Α.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή