Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πραγματοποιήθηκε η 4η Προσκυνηματική Εκδρομή της Ενορίας Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης, για το Εκκλησιαστικό έτος 2018-2019, αυτή τη φορά στην Εύβοια.





Ο Ιερός Ναός Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης, στα πλαίσια ενισχύσεως του Φιλοπτώχου Ταμείου του, διοργάνωσε το μηνιαίο προσκύνημά του και  συνολικά την 4η Προσκυνηματική Εκδρομή του, για το Εκκλησιαστικό Έτος 2018-2019, τη Τρίτη  5 Μαρτίου 2019, με προορισμό την Ι.Μ. Οσίου Δαβίδ Ευβοίας και τον Όσιο Ιωάννη το Ρώσο, στο Προκόπι Ευβοίας, της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.



Οι 42 συμμετέχοντες στην πνευματική εξόρμηση, απόλαυσαν τόσο τον καλό καιρό, όσο και την υπέροχη διαδρομή μέσα στο πράσινο, στην αρχή στο Προκόπι Ευβοίας, στον Όσιο Ιωάννη το Ρώσο. Φτάνοντας στο προσκύνημα προσκυνήσαμε την Αγία του Λάρνακα και ψάλαμε την Παράκλησή του. Στο τέλος της Ιεράς Παράκλησης, πήγαμε στο Ρωσικής τεχνοτροπίας Παρεκκλήσιο στο προαύλιο του Ναού, φορέσαμε ως ευλογία το σκουφάκι και τη ζώνη του Αγίου, λάβαμε Αγιασμό και μετά είχαμε την ευκαιρία να αγοράσουμε προϊόντα από την τοπική αγορά της περιοχής.

Στη συνέχεια αναχωρήσαμε για την Ιερά Μονή του Οσίου Δαβίδ. Φτάνοντας στο Μοναστήρι, ξεναγηθήκαμε στους χώρους του, προσκυνήσαμε στο Καθολικό την κάρα του Οσίου Δαβίδ του Γέροντος και άλλων Ιερών λειψάνων τα οποία υπήρχαν στις προθήκες. Στη συνέχεια τελέσαμε μια μικρή δέηση.  Αμέσως μετά επισκεφθήκαμε τον τάφο και το κελάκι του Αγίου Ιακώβου.


   

   Τελειώνοντας το προσκύνημά μας στο Μοναστήρι, αναχωρήσαμε για το διπλανό χωριό στο Καλαμούδι Ευβοίας, όπου είχαμε το μεσημεριανό μας.



  Στις 4.00 μ.μ. αναχωρήσαμε για την Αιδηψό Ευβοίας για να πάρουμε το πλοίο να περάσουμε απέναντι στην Αρκίτσα. Μάλιστα είχαμε μία ολόκληρη ώρα για καφέ και βόλτα στην Ηλιόλουστη Αιδιψό.  Γύρω στις 10.00 μ.μ. φτάσαμε στον Ιερό Ναό μας όλοι ανανεωμένοι πνευματικά.


  

Επόμενο προσκύνημα της Ενορίας μας είναι στις 30 Μαρτίου, στα Καλάβρυτα. Θα ακολουθήσει αναλυτικότερη ανακοίνωση γι’ αυτό.



                                      Εκ  του Ιερού Ναού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή