Αγαπητοί φίλοι,γνωστοί και άγνωστοι, σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog. Σας ευχαριστώ για την τιμή και το χρόνο που αφιερώσατε, για να το επισκεπτείτε...με τιμή π. Αντώνιος Χρήστου

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ....

Translate-Μετάφραση σε άλλη γλώσσα

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Επίσκεψη του 2ου Έτους του Φροντιστηρίου Yποψηφίων Κατηχητών της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, στον Ι. Ν. Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης.


Επίσκεψη στην Ενορία του Ι. Ν.Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης, πραγματοποίησε το 2ο έτος του Φροντιστηρίου των Υποψήφιων Κατηχητών της Αποστολικής Διακονίας, της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο πλαίσιο του προγράμματος πρακτικής παρακολούθησης της διεξαγωγής ενός μαθήματος,  το Σάββατο 25 Μαΐου  2019, το απόγευμα. Οι 35 περίπου Υποψήφιοι Κατηχητές του Φροντιστηρίου, συνοδευόμενοι από τον κ. Λεωνίδα Δρόλλα, είχαν την ευκαιρία να Προσκυνήσουν στον Ιερό Ναό της Ενορίας και το Αρχονταρίκι-Πνευματικό Κέντρο.

 Στην αρχή ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, π. Αντώνιος Χρήστου, καλωσόρισε και ενημέρωσε για την σχετικά σύντομη ιστορία της Ενορίας (από το 1980), το συνολικό λειτουργικό και ποιμαντικό ενοριακό έργο που επιτελείται και ειδικότερα και αναλυτικότερα για το ενοριακό νεανικό έργο της.

 Ο Νεανικός Τομέας, περιλαμβάνει 6   τμήματα ξεχωριστά τμήματα αγοριών-κοριτσιών (νηπιακό, βασικό, κατώτερο και μέσο, Λύκειο, Απόφοιτοι-Φοιτητές) με 7 κατηχητές τα οποία λειτουργούν σταδιακά κάθε Σάββατο από τις 10.30 μέχρι τις 8.00 το απόγευμα. Εκτός από το μάθημα, υπάρχει εκμάθηση ύμνων, ψαλμών και χριστιανικών τραγουδιών, αθλητικές δραστηριότητες και πλούσιο παιχνίδι στους ανοιχτούς και κλειστούς χώρους της Ενορίας.

Στη συνέχεια οι Υποψήφιοι Κατηχητές του 2ου έτους του Φροντιστηρίου, παρακολούθησαν στον Ιερό Ναό (για να χωρέσουν όλοι) υποδειγματική διδασκαλία κατηχήσεως στα παιδιά αγοριών Δημοτικού, το οποίο αριθμεί περίπου  25 παιδιά, αλλά έλειπαν αρκετά λόγω των εκλογών.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την προσφορά κεράσματός από τις κυρίες του Φιλοπτώχου Ταμείου στο Πνευματικό Κέντρο και δύο ευλογίες ένα σταυρουδάκι από τα Ιεροσόλυμα και ένα βιβλίο με τίτλο: Το Χάλκινο Φίδι και ο Σταυρός του Κυρίου του συγγραφέα κ. Γεωργίου Μαυρομάτη.

Οι Υποψήφιοι Κατηχητές, αποχωρώντας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από τα όσα είδαν, άκουσαν και την γενικότερη φιλοξενία που γεύτηκαν  στην Ενορία του Προφήτη Ηλία Κόρμπι Βάρης. Στη συνέχεια τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού. 


                              Εκ του Nεανικού Τομέα του Ιερού Ναού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου

Ομιλίες π. Αντωνίου Χρήστου
Πατήστε πάνω στην Εικόνα






Δημοφιλή