Σελίδες

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Παιδοφιλία, internet και άνθρωποι υπεράνω υποψίας...


To θέμα της παιδικής πορνογραφίας είναι από μόνο του ένα θέμα που προσβάλει τις αξίες του ανθρώπινου πολιτισμού και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας! Τα παιδιά που διασώζουν την αθωότητα και είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, είναι εγκληματικό και άθλιο κάποιοι να τα χρησιμοποιούν για τις «ανώμαλες» σεξουαλικές τους ορέξεις που θα τα στιγματίσουν ψυχή και σώμα (τα αθώα αυτά ανήλικα παιδιά) για όλο το υπόλοιπο της ζωής τους. Ο νόμος πρέπει να είναι αποτρεπτικός και παγκοσμίως παραδειγματικός για τέτοια περιστατικά!
Το γεγονός όμως ότι σ’ αυτή την ιστορία πρόσφατα στην χώρα μας εμπλέκεται και κάποιος κληρικός και μάλιστα άγαμος που σημαίνει ότι έχει υποσχεθεί ότι θα ζει με παρθενία, να χρησιμοποιεί και να διακινεί τέτοιο υλικό δεν υπάρχουν λόγια να χαρακτηρίσουν και να δικαιολογήσουν τέτοια πράξη.
Πριν όμως βιαστούμε να ρίξουμε την πέτρα του αναθέματος (όπου είναι το ευκολότερο), πρέπει κανείς να αναρωτηθεί για την χρήση του διαδικτύου και τις προκλήσεις της «νέας ηθικής», που καλλιεργεί η χρήση της νέας τεχνολογίας γενικότερα.
Είναι πολύ δελεαστικό να επισκέπτεσαι μέρη και να γνωρίζεις ανθρώπους που κάτω από άλλες συνθήκες χωρίς τους υπολογιστές και το internet, πιθανόν να μη γνώριζες ποτέ. Πιθανόν η ιδιότητα ή το επάγγελμα σου να ήταν ασυμβίβαστη με αυτές τις επισκέψεις και σίγουρα από την κοινή γνώμη καταδικαστέες! Είναι επίσης δελεαστικό να πλάθεις τον ευατό σου και τα θέλω του μέσα από την ανωνυμία ενός ψευδώνυμου (nickname) και όχι από αυτό που είσαι στην πραγματικότητα που πιθανόν να στέκεται εμπόδιο (η εξωτερική εμφάνιση, κάποιο σωματικό πρόβλημα, ελάττωμα χαρακτήρα) στις γνωριμίες κτλ. Πιθανόν όλοι λίγο πολύ να το έχουμε επιχειρήσει με την πρόφαση ότι βγάζουμε έναν ψεύτικο ευατό για χαβαλέ και για πλάκα και μόλις κλείνει ο υπολογιστής, είμαστε αυτό που είμαστε στην πραγματικότητα.
Κατά την ταπεινή μας άποψη συμβαίνει το αντίθετο. Δηλαδή όταν κλείνει ο υπολογιστής είναι ο ψεύτικος εαυτός που φοράει το προσωπείο του εξαιτίας του φόβου της κοινής και οικογενειακής γνώμης και όταν ανοίγει ο υπολογιστής βγαίνει ο πραγματικός ευατός καθώς δεν υπάρχουν τα δεδομένα της πραγματικότητας και τα κοινωνικών στάνταρ για να τον καταπιέσουν και να τον απωθήσουν.
Ας μη το κάνω πολύ θεωρητικό, ας το κάνω πιο πρακτικό από την εδώ και σχεδόν 10 χρόνια εμπειρία μου στους διαδίκτυο.
Γυναίκα παντρεμένη και με παιδί, σε συζήτησή μας, προσπαθούσε να με πείσει ότι δεν είναι καθόλου κακό να έχει «δικτυακή σχέση» με κάποιον άλλον ηλεκτρονικά επίσης παντρεμένο. Δεν το θεωρούσε ότι κάνει απιστία, γιατί μένει μόνο σε δικτυακά πλαίσια και όχι από κοντά.
Παντρεμένοι ή παντρεμένες που νιώθουν ότι ο γάμος τους είναι σε αδιέξοδο, προσπαθούν να το αναπληρώσουν με μια εικονική σχέση που πολλές φορές οδηγείται και σε πραγματική.
Άνθρωποι που έχουν δημιουργήσει οικογένειες αλλά έχουν πλέον σεξουαλικό άλλο προσανατολισμό από αυτό που εκφράζουν (gay κλτ) το δηλώνουν στο ίντερνετ καθώς δεν τολμούν να το κάνουν στην πραγματική ζωή τους. Το ίδιο και άνθρωποι με «ακραίες» για την κοινή γνώμη ιδεολογίες (αναρχικοί, αντιεξουσιαστές, εθνικιστές κτλ) έχουν βρει καταφύγιο και θέση στο παγκόσμιο αυτό χωριό που λέγεται διαδίκτυο.
Κατά τη γνώμη μου όλα είναι θέμα χρήσεως ! Εάν κανείς είναι ο ευατός σου και έχεις συνέπειες των λόγων και των πράξεών σου όπως στην έξω κοινωνία τότε είναι όλα καλά! Ιδανικά δεν είναι αλλά από την άλλη υπάρχει τουλάχιστον μια ανάληψη ευθύνης και υπευθυνότητας. Για να διασφαλιστεί αυτό, θα έλεγα ότι το ip του υπολογιστή μας να δηλώνεται ως προσωπικό δεδομένο στις αρχές κτλ όπως το ΑΦΜ και ο αριθμός ταυτότητός μας! Επειδή όμως δεν συμβαίνει αυτό, μπορεί ο κάθε ένας να κάνει ότι θέλει και στο ότι θέλει βάζει ο κάθε ένας παραβιάσεις του ποινικού κώδικα! Το μαχαίρι άλλος το έχει για να κόβει ψωμί για να τρώει και να ζει και άλλος το έχει για να σκοτώνει και για να στερεί ζωή! Το θέμα είναι στη χρήση.
Πρέπει να ληφθούν διάφορα μέτρα, όπως να γίνεται μάθημα στα σχολεία για το internet και τους κινδύνους, σεμινάρια για τους γονείς και γενικά η κοινωνία να το αντιμετωπίσει πιο υπεύθυνα και πιο σοβαρά! Εδώ καταφέραμε να κάνουμε απάνθρωπη την ζωή μας, θα μπορέσουμε έστω να εξανθρωπίσουμε την ηλεκτρονική ζωή μας; Τότε το πρόβλημα λύνεται από την ρίζα του! Ο Αρχιμανδρίτης και κάθε άλλος πολίτης «υπεράνω υποψίας» είναι η κορφή του παγόβουνου! Ας δούμε την βάση…για να μην υπάρχει και κορφή! Αν μένουμε στην κορφή ξεχνώντας τη βάση τότε εθελοτυφλούμε και αυτό είναι τουλάχιστον υποκρισία…!

1 σχόλιο:

  1. πατερ συμφωνω απολυτα.ολα ειναι ζητημα χρησης.πως χρησιμοποιεις το ιντερνετ,πως χρησιμοποιεις την τηλεωραση κλπ.ειναι ομως και ζητημα χαρακτηρα.το ποιο σωστο θα ηταν να ειμαστε πνευματικα οριμοι σε ολους τους τομεις και αυτο δεν εχει να κανει με την ηλικια.πρεπει το οχι σου να ειναι οχι σε οτιδηποτε κακο,πονηρο,κρυφο.οταν σταθεροποιηθει κανεις στο καλο παραγκονιζοντας το κακο με πολυ προσευχη μπορεις να αποφυγεις πολλους κινδυνους οχι μονον στο ιντερνετ αλλα και αλλου.τα παιδια σημερα λενε θα γινω 18 και ειμαι ενηλικη-ος πια.ενηλικας για μενα ειναι ο ωριμος πνευματικα.δυστυχως οι πιο πολλοι δεν ξερουν τι ειναι αμαρτια καν .ετσι ειναι ευκολο να μπουν σε εναν δρομο χωρις επιστροφη και ετσι τσακιζουν την ψυχη τους.Αλλα ξερετε τι εχω καταλαβει?καποτε και μιλαμε πριν τον πολεμο του 40 υπηρχε ηθικη και στις γυναικιες και στους ανδρες .οι ανδρες σεβονταν τις γυναικες.οι γυναικες τοτε μουλεγε η γιαγια μου,κανανε τα σαρανταμερα,πενηνταμερα,ακομη και τριημερα μονο με νερο και παξιμαδι.επεφταν οι βομβες και κρυβονταν σε ενα υπογειο και εκαναν παρακληση στην παναγια μας.Ηταν βαθια θρησκευομενοι οι ανθρωποι τοτε.Μετα τον πολεμο,αρχισε το κρατος να ανοικοδομειται,αρχισαν οι εργασιες και σιγα σιγα ολοι σχεδων οι ανθρωποι εφτιαχναν ενα σπιτακι να αφησουν στα παιδια τους για να μην περασουν αυτα που τραβηξαν αυτοι.αγνωησαν ομως τις ψυχες των παιδιων τους και μετα την μεταπολιτευση,ολοι οι νεοι τορηξαν στα δικαιωματα,ψωμι,παιδια,ελευθερια...αλλα εκκλησια ? που χωραγε η εκκλησια εκει μεσα. οι γονεις δεν ενδειαφερθηκαν για τις ψυχες των παιδιων τους και ξερουμε τι κακο κανει η αμελεια της ψυχης.Μαζι με τα δικαιωματα ηρθε η καλοπεραση καιαπο εκει ο θεος ηταν για τους ανθρωπους ηθη και εθιμα του τοπου μας...δεν υπηρχε προζυμι ωστε η επομενη γενια να βρει.ετσι εξεπεσε η νεολαια.Επι πλεον τα προβληματα,η διαθεση της γυναικας στην εργασια αλλη παραμεληση των παιδιων εκει τι να σου κανει.Για μενα απο μικρο το παιδι πρεπει να μαθει γιατι ηρθε στη ζωη.οτι ηρθε για να γνωρισει τον θεο,να του μιασει,να κανει τον αγωνα του και με τα μυστηρια της εκκλησιας μας να σωθει,να αγιασει.να μαθει απο μικρο την ευχη ποση αξια εχει.τι διδαχτηκαν αυτα τα παιδια.ειναι να λυπαται κανεις το ξεπεσμο της ανθρωποτητας.Στο βυζαντιο διαβαζα πως μικρα παιδια πηγαιναν στην Αγια Σοφια μαζι με τους γονεις τους και εκαναν ολονυχτια με γονυκλισιες.Σημερα αν θες νασαι αντιδραστικος με αυτον τον τροπο ζωης σε βλεπουν σαν τρελλο,σαν κατι το εξωπραγματικο.Εχει γινει το κακο καλο και το καλο κακο.Και με τις τοσες αμαρτιες μας πως να υπαρξει ευλογια πατερ?εχουμε γινει Σοδωμα.Και πιστευω πως χωρις χριστο δεν βγαινει η ζωη.Δεν βλεπεις που ολοι λενε θεα εισαι η θεος εισαι.ψαχνουν για θεους μεσα τους ψευτικους,επειφανιακους.Η ΒΑΡΚΟΥΛΑ ΤΗς ΨΥΧΗς ΤΟΥς ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΘΕΑ Η ΑΥΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΜΟΝΟΝ ΘΕΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ.ενΩ ΟΙ ΧΥΜΟΙ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο θΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΓΛΥΚΟΙ...κΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ,ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΔΙΔΑΧΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας απλά με κόσμιο τρόπο.