Σελίδες

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Η Εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β.



   Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, τελέσθηκε πανηγυρικά η Εορτή του  Γενεσίου της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β., όπου πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Κοιμητηριακός Ναός, του νέου Κοιμητηρίου Γλυφάδας.


   Την Παραμονή της Εορτής, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013, στον Πανηγυρικό Εσπερινό μετά Αρτοκλασίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος με τη συμμετοχή αρκετών κληρικών και πλήθους κόσμου. Στο Θείο Λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε  στο πρόσωπο της Παναγίας μας και στην πνευματική αξία της συγκεκριμένης εορτής. Στο τέλος της Ακολουθίας ο Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος μοίρασε σε όλους τον ευλογημένο Άρτο. 
   Ανήμερα της Εορτής, Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013, τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή της δημοτικής αρχής της πόλεως και πλήθους κόσμου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Εφημέριος του Ι.Ν. Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος Λαζαρίδης, ο οποίος μίλησε για τη χαρά που έφερε στους άγιους προπάτορες και σε ολόκληρο το ανθρώπινο γένος η έλευση της Παναγίας μας, η οποία καταξιώθηκε να γίνει Θεοτόκος,  μητέρα του Σωτήρος μας Χριστού.
                                                        
                                  Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας απλά με κόσμιο τρόπο.