του Ιεροδιακόνου π. Στεφάνου Βερλέκη
ΥΛΙΚΑ:
500 gr. Αλεύρι σκληρό.
500 gr. Αλεύρι μαλακό.
2 φακελάκια ή
δύο κομματάκια μαγιάς σε μέγεθος αμυγδάλου.
Μισή κουταλιά
του γλυκού αλάτι.
Φυτικό Βιτάμ
χωρίς βούτυρο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
v Ανακατεύουμε τα δύο αλεύρια σε μία
λεκάνη.
v Διαλύουμε σε ένα ποτήρι ζεστό (χλιαρό)
νερό την μαγιά, κάνουμε μια τρύπα στο αλεύρι και ρίχνουμε σιγά-σιγά το νερό
ανακατεύουμε και συνεχίζουμε με κρύο νερό το ζύμωμα για περίπου 20 λεπτά.
v Ρίχνουμε το αλάτι και ζυμώνουμε για λίγο
ακόμα.
v Παίρνουμε δύο ταψιά, τα αλείφουμε με το
βιτάμ και με αλεύρι, βάζουμε τα ζυμάρια μέσα και αφού τα ανοίξουμε λίγο
πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι και πατάμε την σφραγίδα δυνατά και την αφήνουμε
πατημένη επάνω και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 50
βαθμούς μέχρι να γίνει, σκεπασμένη με μια βρεγμένη πετσέτα, το ίδιο και στην
δεύτερη, τις βγάζουμε και τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα.
v Όταν πλέον έχουν γίνει αφαιρούμε την
σφραγίδα και τις βάζουμε για ψήσιμο στο φούρνο για περίπου 1 ώρα στους 175
βαθμούς στο σημείο πάνω-κάτω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας απλά με κόσμιο τρόπο.